|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 2:41 pm Naslov sporočila: Internet je, ampak ga ni... |
|
|
Pozdravljeni!
Imam eno ( ) težavo z internetom. Internet na računalniku (Vindows Vista Home Premium) v bistvu je, a ga noben program "ne zazna" oziroma se obnaša, kot da ga ni.
Računalnik: Medion z Windows Vista Home Premium (original kupljena).
Internet: Mobitelov "instant" UMTS internet (Mobitelova konzerva)
Modem: USB, GlobeSurfer iCON 7.2, proizvajalec Option
Na računalniku program GlobeTrotter Mobility Manager v5.1.0.1071
Do zdaj mi je internet deloval brez problemov (ja no, je bilo nekaj takih ki so mi požrli pol živcev), imam tudi LAN povezavo z sestrinim prenosnikom (zdaj sem na njem). Internet je deloval, zaznala ga je čisto vsa programska oprema (IE, FF, GC), tako kot more biti.
Ker pa sem zadnje čase imel nekaj sistemskih težav z računalnikom, sem si med drugim na novo namestil čistilec registra in drugih smeti, program Uniblue Speed Up My PC 3.
Program je kar dober, Scane je računalnik prebavil brez težav, prav tako tudi čiščenja (pobrisal mi je ohoho datotek z čudnimi imeni ter Temportary Internet files). Ima pa program tudi zavihem Optimizacije, tukaj so: Optimizacija RAMa, CPUja, trdega diska in Optimizacija Interneta.
Zagnal sem po vrsti optimizacije, vse so bile OK (računalnik mi [slovenščina je zame španska vas] res deluje malo hitreje), nakar sem zagnal še optimizacijo Internetne povezave.
Nato je sledila polomija, ki traj še zdaj. bilo je, kot bi izključil modem, vendar ga nisem. Izpisalo me je iz vseh programov, IE mi je javljal napake. Skratka ni bilo več interneta. Ampak kar je najbloj žalostno pri vsem tem je, da pa mi program GlobeTrotter Mobility Manager kaže, da inteernet je! Prav tako mi kaže tudi Vistino Središče za omrežje in skupno rabo. Ta dva programa mi kažeta, da je internet v normalnem stanju. Vendar naprej ga ni.
Reinstaliral sem GlobeTrotter Mobility Manager, kakor tudi gonilnike za modem, vendar to ni rešilo napake. Ostalo je enako. Windowse sem poizkusil obnoviti na prejšnjo točko, a ne gre, ker nekaj datotek manjka - obnovitev obnovi datoteke, če pa jih ni (Clean jih je pobrisal) pa ne gre. Torej zdi se mi, da nekaj blokira (ali pa kaj manjka, je mogoče Clean pobrisal kako datoteko z čudnim imenom preveč) internet, da ne more "naprej v računalnik", do vseh ostalih programov, zaznata ga samo zgoraj omenjena programa.
Kako bi se dalo rešiti težavo?
ps.: Vem, ponovna namestitev Windowsov bi rešila vse Vendar iščem alternative, ker reinstall je zadnja stvar, ki si jo želim.
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je problem napačno nastavljen MTU - izvozi in prilepi tukaj ta del registra:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, sem izvozil. V priponki imaš datoteke, ker nisem vedel v kaki obliki boš jih rabil, sem jih shranil kar kot Registry Hive Files (*.*). Tako da jih preimenuj v obliko, kakršno rabiš (vem da zagotovo gre v .reg, .txt).
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Register.zip |
Velikost datoteke: |
18.61 KB |
Downloadano: |
5 krat |
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.97 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole ko boš iskal izvor napake boš porabil dosti več časa kot če lepo sformatiraš in potem na novo naložiš operacijski sistem in ostale programe!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eagle Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:38 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 6:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale Vista povzroča same težave. Sem mel podoben problem, le da sem se jaz "zaklenil" in nikakor nisem dobil prometa z interneta. Potem pa sem dal obnovitev na zgodnejši čas pa je blo rešeno. Tako, da jaz pravim XP je zakon.
Nazadnje urejal/a eagle Pon Apr 20, 2009 2:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako, naročil sem 1TB SATA disk preko eBaya, tako da, ko bo prišel (~14dni) bom na novo naložil Visto ( ) in obnovil podatke (in programe). Ampak to še ne pomeni da bom zdaj to napako pustil pri miru!
Ja, res je, tudi meni je Vista moje življenje skrajšala za nekaj let (živci pa te fore) Ampak vseeno, mi je nekako prirasla k srcu in ko bom reinstaliral sistem, bom spet njo namestil. Nekako se mi zdi, pa tudi trmast sem tako, da ni vrag da se nebi dalo obvladati in skulirati nekega OS. Kam pa bi prišel, če bi ob vsaki napaki poslal vse nekam pa formatiral računalnik pa naložil drug OS? Že to je nekaj, da je 2 leti ostala (res da so XPji zdržali 4 leta in več)... Mogoče pa bi Vista rada, da naložim XP, ampak ga nebom! Bo ona vidla kaj se to pravi da se iz mene norca dela.
V priponki prilagam sliko (Internet1) te moje čudne situacije. Točno tako, kot sem napisal: Internet je, ampak ga ni! Tudi v spodnjem desnem kotu kaže, da internet je. Nekaj čudnega se tukaj dogaja.
Tam pri stanju gre stisniti Dignosticiraj, vedno do zdaj (tudi prej, ko se je napaka že pojavila) mi je napisalo Sistem ni našel napak z internetno povezavo, zda pa mi je prvič napisalo to, kar je na sliki Internet2. Kaj naj bi to pomenilo in kaj je tukaj narobe?
|
145.26 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
|
35.63 KB |
5 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da nimaš samo kakšne DNS serverje narobe nastavljene.
Prilepi še slike vsebine zavihka o TCP/IP
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
V priponki so slike podrobnosti povezave in TCP/IP nastavitve. Tukaj je bilo vedno tako nastavljeno.
Sem pa spet kliknil Diagnosticiraj, pa mi je napisalo, da ni našlo napak (Internet5), tako kot ponavadi. Izgleda, da je bila tisto čisto slučajna napaka...
@Chaos, kaj pa bi lahko bilo narobe z registrom? Zgoraj sem ga prilepil v .zip.
|
37.3 KB |
2 krat |

|
|
34.28 KB |
1 krat |

|
|
21.83 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
torej prvi DNS, ki ga imaš vpisanega ne deluje. ( 213.229.249.161)
Sicer bi moral potem avtomatsko preklopiti na drugega, ki deluje.
A očitno ga ne.
Poizkusi v orodno vrstico brskalnika vpisat ip: 209.85.129.104
Če je problem samo v DNS-su bi ti moral odpreti googlovo stran.
DNS strežnik ip naslovom dodeljuje imena kot so www.elektronik.si ...
Drugače je dober test tudi čisto navaden ping, s katerim lahko preizkusiš preko konzole. Če dobiš od ip naslova odgovor internet dejansko deluje.
Lahko pingaš tudi internetne naslove, potem gre poizvedba preko DNS-a, ki najprej vrne IP naslov, ki se pinga.
Tule bi mogoče pomagal še ukaz:
ipconfig /renew
ki sproži pridobitev nove povezave pri tvojem ponudniku.
Ne vem kako je v Visti, ker še nisem gledal, ampak v WXP je bila ena datoteka, ki jo je brskalnik pogledal pred pošiljanjem podatkov DNS serverjem. Hosts se je imenovala. Brez končnice. Kakšni žužki so jo včasih tudi po svoje prepisali in DNS poizvedbe preusmerili preko drugih strežnikov, ali pa samo onemogočili dostop do nekaterih strani, ki so skrbele za preganjanje žužkov.
Vnos recimo:
127.0.0.1 m.doubleclick.net #reklame
Preprečuje brskalniku, da bi šel podatke iskat na stran m.doubleclick.net, saj naslov 127.0.0.1 kaže na lokalni računalnik. In s tem preprečiš nalaganje reklam ..
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne dela, če vpišem v brskalnik http:// moj ip ne odpre nič, piše da ne more prikazati spletne strani.
Ukaz v CMDju: ipconfig /renew vrne to, kar je na sliki Internet6.
V ZIPu pa imaš vse datoteke z imenom Hosts, ki jih je Iskanje našlo na mojem računalniku. Če se ti kaj spoznaš iz njih...
|
101.92 KB |
22 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Hosts.zip |
3.35 KB |
Downloadano: |
7 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam podoben problem in sicer na WIN XP. Pred kratkim je omenjeni PC staknil virus,ki smo ga uspešno izbrisali,vendar sedaj ne dela internet,povežem se,tista dva računalnička mi kažeta povezavo v orodni vrstici,a ostali programi FF, outlook,proklik,se ne morejo povezati oz. FF javla da ni na internet priključen. Omogočen imam požarni zid,ter AVG free edition antivirusni program. Mogoče kakšna ideja? Format je zadnje kar mi pride namisel,saj ni dolgo tega od kar sem ga formatiral. Ta pc je za uporabo samo outlook,proklik,klik,ibon,ter nasplošno internet,nikoli pa nobene igerce ali kaj podobnega. Prosim za kakšen nasvet...
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdownlovdaj si tole KLIK
To je program XP TCP/IP Repair 2.0, ta ti ponastavi vse TCP/IP nastavitve.
Pomaga pri težavah z virusi ki blokirajo network.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni