|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 1:08 pm Naslov sporočila: BT GPS ne najde satelitov |
|
|
Pozdravljeni!
Ima eno leto star bluetooteh GPS sprejemnik SkyTraq Venus 5. Začelo se je dogajati, da je občasno zelo dolgo iskal satelite, sedaj jih pa sloh ne najde več.( preizkušeno z laptopom in mobilnim telefon zunaj na prostem)
Bluetooth povezava deluje brezhibno.
Ko sem ga razstavil, ni bilo videti kakih slabih spojev.
Zanima me, če je možno tako napravo popraviti glede na to da ni nobenih priklučkov za programiranje?
Je mogoče programiranje čipov preko bluetooth povezave?
Je v njem mogoče še karkoli uporabnega (antena? BT vmesnik?)glede na to da je vse skupaj v smd tehniki?
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5528 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja kak "hard reset" - brisanje almanahov?
Poskusi vseeno pustiti vklopljenega cca. 30 min nekje na "čistini", kjer bi moralo biti dovolj satelitov na voljo - mogoče se je izbrisal almanah.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejckovka Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31 Prispevkov: 139 Aktiv.: 0.64
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že kaj napredka?
Podobno se je enkrat dogajalo kolegu na Garminu (modela ne poznam). Na noben način ni uspel najti satelitev. Potreben je bil le reset naprave z gumbom na zadnji strani pod anteno. A seveda smo na to pomislili po vseh drugih preizkusih..
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.78 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 2:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer se gre za izkušnje z gps-om vgrajenega v samsunga:
Enkrat sem ga hotel uporabiti, pa seveda nikakor ni hotel najti sateltiov (večkrat sem čakapl po 5 minut pa ni najdel nič) Rešitev: plastična vrečka (zaščita pred dežjem) okrog telefona ter 20 minut na prostem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni