www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iskra M/M 200F profi
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jereb007
Član
Član



Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28
Prispevkov: 37
Aktiv.: 0.21
Kraj: krmelj

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 21, 2009 3:54 am    Naslov sporočila:  Iskra M/M 200F profi Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Imam težavo z Iskro M/M 200F profi varilnima aparatom in sicer ne dela podajanje žice, rele za podajo vklopi, tako da tipka dela, a na kontaktu releja nimam 24V. Rele je OK!
Ima kdo načrt, od kje dobim 24V za podajanje?

Lahko slikam vezje če se bomo s tem lahko kaj pomagali?

Hvala za vse vaše odgovore!
LP
Boštjan

_________________
POZOR!

ŠTROMAR V IZOBRAŽEVANJU!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elos
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 12:23
Prispevkov: 170
Aktiv.: 0.96

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 21, 2009 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Praviš da rele vključi, ampak na izhodu releja nimaš napetosti? Sem prav razumel?
Zmeriš lahko, če pride napetost do releja, če pride do releja in naprej, pomeni, da je nekaj med motorjem za podajo in relejem nekaj narobe, če pa do releja ne pride išči od releja do napajalnika napako.
Če slišiš, da rele preklaplja ni nujno da je dober.
Preglej stvari podrobno.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jereb007
Član
Član



Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28
Prispevkov: 37
Aktiv.: 0.21
Kraj: krmelj

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!
No ja sem odkril napako, vendar ni na vezju, kati tistih 24V za podajanje žice pride iz transformatorja (varilnega, mislim da).

Na ta transf. je priklopljen usmernik z osmimi diodami v B47PP ohišju. 4 komadi so zanič, kateri tip diode je, pa se mi ne sanja.POMOČ???

Nekaj stare zaloge sem našel, vendar ne najdem datasheet nikjer. Imam take diode, iskra BY51A, iskra BY51B in iskra BY51D. Po videzu (zalita plastika anode zelena) pride v poštev BY51B. Prepričan pa nisem.

LP

_________________
POZOR!

ŠTROMAR V IZOBRAŽEVANJU!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Prispevkov: 4969
Aktiv.: 28.55

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 3:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je dokaj tipična okvara, posledica slabega designa.

Zamenjaj diode ter tranzistorje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jereb007
Član
Član



Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28
Prispevkov: 37
Aktiv.: 0.21
Kraj: krmelj

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja zdaj mi poveš.... Laughing
Bom danes videl če bo delalo, po možnosti slikam, za pripravo na nadaljne probleme Brick wall
Drugače tranzistorji so vsi preživeli, do sedaj seveda, kaj bo danes pa še ne vem. Vtaknil bom BY51B noter pol pa mora da dela. Pray

_________________
POZOR!

ŠTROMAR V IZOBRAŽEVANJU!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Prispevkov: 4969
Aktiv.: 28.55

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer so se te zadeve nekako reševale z nakupom druge 'ploščice' na Iskra servis, katere cena je bila okoli 80€.
Pa je potem še ene parkrat crknilo, tako da ni blo fajn Smile
Sicer so potem nekaj naredili z boljšo izbiro materiala in zaenkrat dela, vprašanje do kdaj bo.

Glede na to da imaš samo rele se najbrž ne da nastavljati hitrosti podajanja varilne žice ?

Poslikaj če lahko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jereb007
Član
Član



Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 20:28
Prispevkov: 37
Aktiv.: 0.21
Kraj: krmelj

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moram sporočit, da te diode niso prave, ko aparat začne z varjenjem podajanje žice mrkne, po parih preizkusih so zamenjane diode ponovno spustile duso.
Kdo ve kakšne morajo biti? Ali pa vsaj kam naj pokličem za informacije, ker ga bom počasi že spet rabil...

PROSIM ZA INFO

_________________
POZOR!

ŠTROMAR V IZOBRAŽEVANJU!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s55m
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Prispevkov: 2631
Aktiv.: 13.73
Kraj: Sofia-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer ne vem koliko amperov teče čez diode a poizkusiš lahko z BY228.
Aaaaaaaaaaaaaaaa? 25A? Potem odpade moj predlog.
A so to diode za usmerjanje napetosti za podajanje žice ali napajajo še kaj drugega?

_________________
Physics sucks! It always works against "great" ideas! Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Prispevkov: 4969
Aktiv.: 28.55

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima ta aparat 'predvžig' ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kopron
Član
Član



Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29
Prispevkov: 172
Aktiv.: 0.89
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nobenega predvžiga nima ta aparat. To je običajni varilni aparat na žico MIG/MAG. Pogonski motorček ti pobira prevelik tok. Preveri delovanje motorja z nekim drugim napajalnikom.
_________________
Lep pozdrav Jože
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jakar
Član
Član



Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Prispevkov: 189
Aktiv.: 0.93
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

/************ 2013 **************/

Pozdravljeni,
ima mogoče kdo dostop do tega varilnega aparata? Sam sem namreč dobil v popravilo Iskra M/M 200F Profi ampak ga je na žalost že nekdo pred menoj načel... V aparatu manjka Izbirno stikalo 230/0/400V to je verjetno podobno ali enako stikalo kot za izbiro levo/desno. Prosil bi nekoga ki ima omenjen aparat da mi nariše shemo kako stikalo preklaplja med žicami, da bi poskusil dobiti pravo stikalo... Če ima kdo shemo pa še toliko boljše.

Našel sem pa še listek, ki je verjetno pripadal stikalu ima pa kodo
HD16M2200380R022C
Verjetno 16A 220/0/380V google mi ne najde nič uporabnega.



IMG_0582.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  389.72 KB
 Pogledana:  58 krat

IMG_0582.JPG



IMG_0583.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  390.53 KB
 Pogledana:  19 krat

IMG_0583.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jakar
Član
Član



Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Prispevkov: 189
Aktiv.: 0.93
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo sem rešil, dobil sem tudi načrt napajalnega dela, ki ga pripenjam. Mogoče pride še komu prav.
Lp



Image0001.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  701.74 KB
 Pogledana:  236 krat

Image0001.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vaclav
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sre 19 Mar 2014 17:40
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2014 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

/************ 2014 **************/

big thx Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragonja
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 29 Mar 2014 9:39
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2014 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Imam težavo z Iskro M/M 200F profi varilnima aparatom.
Če lahko kdo pomaga o povezovanju stikala 220/380V.
Hvala za vse vaše odgovore!
LP
Dragonja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3215
Aktiv.: 17.98

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2014 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čez tri dni boš dva posta nad tvojim videl shemo priklopa stikala/kabla. Pravila foruma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 89 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group