|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Čet Apr 30, 2009 4:11 pm Naslov sporočila: MCB2300 in (napacna/nakljucna) hitrost izvajanja |
|
|
Vceraj se mi je zgodilo, da se mi je nespremenjena koda izvajala n-krat hitreje kot bi se smela - t.j. imam vklopljen RTC in sekundni interrupt in normalno se interrupt prozi vsako sekundo.
Vceraj pa kot po cudezu ko sem vklopil board in pritisnil eno tipko, da vidim ce moj "timer" deluje (preko RTCja) se mi je "pripadajoca" LEDica ugasnila se predno sem izpustil gumb. Kar pomeni, da se je interrupt prozil veliko hitreje kot bi se smel.
Seveda sem potem sel premetavati kodo gor in dol in se ni nic spremenilo, potem sem pa za hec izklopil board in ga ponovno vklopil in je vse delovalo z normalno hitrostjo.
Pa se to, da se ne bo kdo ob to spotaknil, kodo ki sem jo uporabil potem ko sem board izklopil/vklopil je bila enaka tisti, ki je bila nalozena ob prvem priklopu.
Je kdo ze imel podoben primer? Kaj bi lahko v tem primeru bilo narobe? Mogoce kristal, da je imel drugacno frekvenco kot bi jo moral imeti?
Board je star kaksni dve leti, malce vec se pa z njim igram v zadnjih mesecih, vendar se mi je to zgodilo prvic.
Kaksne ideje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni