www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo avtomobilčka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 8:51 pm    Naslov sporočila:  Popravilo avtomobilčka Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Že dolgo nazaj sem dobil na popravilo avtomobilček na daljinsko vodenje. Takih zadev še nisem popravljal pa imam eno vprašanje kako naj preizkusim pogonski motorček slike prilagam za lažjo predstavo.

LP Danilo

IMG_0001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.71 KB
 Pogledana:  7 krat

IMG_0001.jpg

IMG_0002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  62.17 KB
 Pogledana:  4 krat

IMG_0002.jpg

IMG_0003.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.96 KB

IMG_0003.jpg

IMG_0004.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  73.05 KB

IMG_0004.jpg

IMG_0005.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  61.11 KB
 Pogledana:  2 krat

IMG_0005.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prikljucis na napajalnik in postopoma visas napetost na motorcku. Vsaj tako bi se jaz lotil.
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako motorček je zanič zato bom naročil novega, ki sem ga našel na ebay-u. Zanima me pa še nekaj a bi se dalo regulirati tak avtomobilček z drugim radijsko vodenim upravljalcem (se opravičujem mojem nerodnem izrazu če se reče kako drugače me prosim popravite). Originalnega upravljalca verjetno ni nikjer več.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taki motorčki se dobijo tudi v modelarskih trgovinah.

Priporočam pa, da malo prelistaš kataloge, v istem ohišju, to je enake zunanje mere, lahko obstaja več različnih motorjev, ki se razlikujejo po delovni napetosti, moči, vrtljajih in navoru.

Priklop druge RV naprave je seveda možen, če je le prostor na razpolago.

Paziti moraš, da ustreza napetost sprejemnika in da je zmogljivost krmilnika za pogonski motor, zadostna.

Če je avtomobilček kvalitetno izdelan, ni nek plastičen klump, bi priporočil, da nabaviš modelarsko daljinsko vodenje. Zadeve so modularne in lahko izbiraš kakšne sorte krmilnik za motor ti bo odgovarjal in tudi kako bo izvedeno šofiranje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonyx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta avtomobilček je vrjetno neka cenejša izvedba ne morem pa reči za gotovo zato, ker sem naokoli gledal in se nekaj podobnega dobi že za cca. 150€. Vrjetno je bil takrat malo dražji. Vem da bi vsi rekli da se ne izplača samo škoda mi ga je vreči stran. A mi lahko poveš katere trgovine se kaj ukvarjajo s to panogo. A mogoče kdo pozna kazga zastopnika ali pa da bi prodajal rezervne dele od NIKKO firme. ta je izdelala ta avto.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni