|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pulitol Neznanec

Pridružen-a: Sob 25 Apr 2009 19:04 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 7:08 pm Naslov sporočila: atmega 16 in vezje |
|
|
zdravo. upam da mi bo kdo znal pomagati!
pri digitalni tehniki moram narediti vezje atmega 16 in prklučit vhodno enoto in izhodno enoto. [slovenščina je zame španska vas] pa naredit vezje kam bi kej šlo itd... problem:S niti slučajno mi ne gre to.
ima kdo že kej podobnega nareto? ali če bi mi hotel narediti???
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc2466.pdf |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.97 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne razumam kaj hočeš narediti atmego? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.40 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno misli, da bi na vhod mikrokontrolerja priklopil naprimer nek senzor ali stikalo, preko katerega bi se potem odzival izhod.
Najbolj enostavna varianta je, da na vhod mikroprocesorja preko pull up upora vežeš kakšno stikalo, na izhod pa naprimer kakšno led diodo ali rele. Potem pač napišeš program, ki bo zaznal spremembo na vhodu in preklopil izhod.
Razmišljam v pravi smeri ?  _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6740 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravila! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni