www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TRIO paket od Siola

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.58

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:  TRIO paket od Siola Odgovori s citatom

Razmišljam ali bi naročil TRIO paket. Sedaj že imam ISDN in ADSL. Predvsem sem v dilemi ali naj odpovem tudi ISDN. To razmišljam predvsem zato, ker imam tudi fax. Zanima me ali bi fax (multifunkcijska naprava SAMSUNG) deloval tudi brez ISDN-a? Naročnina za ISDN je 16 €, kar ni zanemarljivo. Ali je naročnino (prispevek) za TV še vedno potrebno plačevati, če grem na TRIO paket?

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zavezanec za plačilo RTV-prispevka je vsak, ki ima oz. uporablja radijski ali televizijski sprejemnik oz. katerokoli drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oz. televizijskih programov na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa RTV Slovenija.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen priklop ima fax mašina?
če ISDN - menda ima IP/ISDN pretvornike le T2.
če analogni - menda so včasih lahko problemi s faxom na analognem/IP konverterju - načeloma pa naj bi delovalo.

promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 6:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam naslednjo multifinkcijsko napravo:
http://www.samsung.com/uk/business/b2b/products/printers/multifunctional/scx-4725fn.htm
Oseba na SIOL-ovi pomoči mi je rekla, da "včasih" so problemi z faxom, zato mi priporoča ISDN. To pa mi pomeni dodatnih 16€ na mesec.

lp, prom
Nazaj na vrh
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 7:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas na firmi imamo po vsej lokaciji le IP telefonijo (99.9% Cisco). V pisarni imamo Canonov fax, priključen preko Ciscotovega analog telephone adapterja.
V začetku nismo mogli sprejeti ali poslati niti ene strani v celoti. Po kakih 10 cm papirja je prekinilo linijo. Nato smo na faxu nastavili hitrost na 7200 bps, pa že dve leti deluje brez problema.
Nazaj na vrh
capo77
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Jan 2009 23:20
Aktiv.: 0.24
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 7:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sem sem imel paket Trio in razvezan dostop, pa sem imel velike težave z Ip telefonijo. Tako da, če se uporablja telefon za podjetje je boljše 16 eur na mesec kot, da nisi dosegljiv. Sam sem imel namreč težave z dohodnimi klici, tako da sploh nisem vedel kdaj dohodni klici niso bili možni, včasih je pa zvonilo klicočemu meni pa ne itd.... Fiksna linija ni nujno da je ISDN je po moje najbolj sigurna.
Lp
Nazaj na vrh
damo123
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Avg 2006 2:22
Aktiv.: 0.28
Kraj: Nazarje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se nekaj zanimam okoli teh paketov in sem ugotovil
-Siol ti zaracuna komunikator 140E razen, ce se obvezes za dve leti
-ostali ponudniki Amis, Tus telekom pa ti komunikator dajo zraven je njihova last (potrebno vrniti, ce prekines pogodbo).

Prisel pa sem tudi do tega, da Siol bi mi takoj zmontiral vso opremo ...
ostali pa ne zato ker je kakovost zagotovljena do 3150m jaz pa sem od centrale oddaljen 3250m.
Mislim, da siol grabi vse nitke, da bi se obdrzal al ne vem imajo res tako boljso in sposobnejso tehnologijo za one stare parice.

lp
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
včasih je pa zvonilo klicočemu meni pa ne itd....

Sedaj ste me pa prestrašili. Torej je IP telefonija še v testni oz. razvojni fazi?
Ali je možno vnaprej definirati ali mi bo omenjeni model fax-a deloval?

lp, prom
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IP telefonija bojda ni več v testni fazi, ampak deluje pa dokaj slabo. Vsaj po dosedanjih informacijah.

Predlagam ti poskus pri kom, ki ima IP telefonijo pri siolu. Neseš k njemu in testiraš.

promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem se danes še enkrat pozanimal na Siol-ovi teh. pomoči glede delovanja fax-a, če odpovem ISDN. Povedal sem tudi model fax-a, ki je bil kupljen v njihovi trgovini. Odgovor je bil splošen:
Isti model faxa, pri nekaterih uporabnikih deluje, pri drugih pa ne. Razloga za delovanje oz. NEdelovanje, ne poznajo. Najbolje je obdržati tudi ISDN.

lp, prom
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IP telefonija v paketu TRIO je res ena revščina. Zveza se pogosto prekinja, včasih ne moreš poklicat ven, če te kdo kliče daje signal zasedeno čeprav je linija prosta, ipd.

Za resno uporabo vsekakor ni! Za domačo, kjer imamo okrog sebe že cel kup GSMov, pa je za silo uporabna. Še posebej zato, ker so do oktobra letos klici na fiksne številke po SLO celo zastonj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni