Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 10:17 pm Naslov sporočila: Roto Power - univerzalna kosilna glava z jeklenimi rezili |
|
|
je kdo že srečni uporabnik tega Conradovega artikla ?
Na filmčku zgleda zanimivo in uporabno, a 50€ je le 50€, jih ne pobereš na cesti vsak dan..... praktične izkušnje iz prve ali druge roke ?
EPP
____________________________ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Velike Žablje
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
po videu sledeč je ta kosilna glava izvedena s tremi rezilci ki so narejene iz močnejše žice. Prednost tega je da je trajna rešitev, ker se ne obrablja tako hitro kot PVC nitka ampak bistveno manj. Ima pa tudi slabo lasnost in to je ta, da se ne tako lepo umakne predmetom pod to mislim, da ko kosiš okoli dreves in se jih dotakneš z kosilno glavo stem kar močno poškoduješ lubad na drevju kar ni zaželeno je pa za travo in plevel kar super zadeva ni pa za jo uporabljat v sadovnjaku in še manj v vinogradu to govorim iz lastnih izkušenj ker od spomladi do jeseni kar veliko časa preživim s kosilko na hrbtu .
Za 50 evrov kupiš že kar nekaj sto metrov profesionalne nitke za krošnjo, ki ti zadostu je odvisno od količine košnje kar nekaj let.... _________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na videu se lepo vidi, za kakšne namene je ta glava. Takoj ko se je demonstrator približal zidu pa je potrgalo žice. To je vzmetna žica, ki pa je lahko zelo nevarna za nekoga drugega ki stoji zraven kosilnice. Pri uporabi je treba paziti na sadno drevje, živo mejo in na ljudi če so zraven. _________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko boš montiral tako glavo, si za naslednjo sezono omisli novo kosilnico, saj ti bo šel k hudiču kotni reduktor nad glavo, popravilo pa stane skoraj toliko, kot nova kosilnica.
Za dobro in dolgotrajno košnjo s plastično nitko, ne rabiš prav nobene posebne profesionalne nitke.
Le tisto, ki jo ponavadi uporabljaš, pa se ti veselo trga, pred montažo v glavo namoči za cca 24 ur v navadno vodo. V vodo lahko namočiš tudi celo glavo, z že navito nitko. Presenečen boš, koliko dalj časa bo nitka zdržala. Kosilnica pa tudi.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.48 Kraj: Velike Žablje
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 7:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Niso vse nitke si enake ne po materialu in ne po obliki, je pa največja razlika v hitrosti košnje oziroma v učinkovitosti rezanja........kar me ne bo noben prepričal saj vsako leto najmajn 4 krat pokosim sadovnjak z 800 drevesi breskev in poleg tega še 2,5 hektarja vinogradov tako da sem poiskusil že vse mogoče vendar čez nitke jo ni _________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 8:34 am Naslov sporočila: |
|
|
sončne celice je napisal/a: |
Niso vse nitke si enake ne po materialu in ne po obliki, je pa največja razlika v hitrosti košnje oziroma v učinkovitosti rezanja........kar me ne bo noben prepričal saj vsako leto najmajn 4 krat pokosim sadovnjak z 800 drevesi breskev in poleg tega še 2,5 hektarja vinogradov tako da sem poiskusil že vse mogoče vendar čez nitke jo ni |
Celotno površino? Ali samo okoli drevja, ostalo pa traktorski mulčer? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
imam Stihl FS36 in zastopnik pravi, da za to kosilnico dodatno ponujajo samo eno glavo s plastičnimi noži za rezanje malo večje trave, jeklenih pa ne, ker konstrukcija kosilnice onemogoča varnost, ali po domače - nogo si boš odrezal.
Verjetno je imel v mislih tisto žago za rezanje grmovja, ne pa tehle jeklenih nožev. Pa tudi pri teh v reklami nekaj piše o varnostni razdalji 25 metrov... zgleda, da bi bilo odlično za rezanje robidovega grmovja v strmini, kamor ne prideš z nobenim drugim strojem.... mogoče bo pa res šlo 50€ za znanost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Naivnežem bo Conrad prodal tudi meglo...
Kar se tiče kosilnice, priporočam, da se strogo držite navodil proizvajalca kosilnice in raje kupite izdelek priznane znamke, pa čeprav ga nekoliko preplačate in verjemite, ne bo vam žal, razen seveda, če kosilnico rabite 2x na leto za 15 minut  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Naivnežem bo Conrad prodal tudi meglo...  |
Zakaj pa ne? Za najtežje primerke se dobi celo HEAVY izvedbo megle ... *klik* ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Niso vse nitke si enake ne po materialu in ne po obliki, je pa največja razlika v hitrosti košnje oziroma v učinkovitosti rezanja........kar me ne bo noben prepričal saj vsako leto najmajn 4 krat pokosim sadovnjak z 800 drevesi breskev in poleg tega še 2,5 hektarja vinogradov tako da sem poiskusil že vse mogoče vendar čez nitke jo ni |
Celotno površino? Ali samo okoli drevja, ostalo pa traktorski mulčer? |
ne samo meterski pas okoli drevja, za drugo pa poskrbi mulčar, po vinogradu pa je treba na žalost vse brežine pokosit kar z nahrbtno kosilnico.......
Kar se pa tiče Conrada pa ne bi komentiral- so slabši kot TV Shop  _________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo eno tako podobno, 30 leta staro kosilnico, ki je narejena za robido. Robustna, na koncu pa ima cirkular. Z njo podreš brez problema drevo premera 10cm.  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se pa tiče Conrada pa ne bi komentiral- so slabši kot TV Shop  |
Konkurenca je huda reč ja ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nitka je zakon Smo uporabljali disk za košnjo trave pa mi pa mi kar velik kamen vrglo v zaščitno mrežo. Uporabljal samo to kar je proizvajalec napisal v dokumentacijo.
Glede Conrada jaz imam samo dobre izkušnje. Če se človek prej ne pozanima kaj kupuje pa si je sam kriv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo tale človek v filmu pa res obvlada košnjo z bočno motorno koso. Prvič kosi brez, da bi jo imel pripeto na pas, ki sodi zraven drugič pa kosi skoraj po zraku. Dvomim, da uporabnik sončne celice v vinogradu takole kosi travo.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi ima doma takšno kosilnico. V uporabi je večinoma nitka vendar sem zadnjič prvič uporabil rezila ko sem šel čistit pod rast v gozdu. Stvar se je presenetljivo dobro obnašala, manjša drevesa, grme je rezalo brez problema. Za točen model ter firmo bi moral pogledati...
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|