|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nikok75 Neznanec

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2012 23:35 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Štajerland
|
Objavljeno: Tor Dec 18, 2012 1:21 am Naslov sporočila: Popravilo Philips 37PFL8404H |
|
|
Pred kratkim se je pokadilo iz omenjenega LCD-ja, zato sem preveril kaj se dogaja.
Na prvi pogled sem ugotovil, da je pregorel keramični 33pF 6KV kondenzator (1 na sliki), vezan takoj na izhod sekundarja VN trafoja. Po zamenjavi se je osvetlitev prižgala, sem pa takoj opazil, da se iz trafoja vsake toliko pokadi (3 na sliki).
Ker sem meril napetost pri vklopu pokvarjenega TV-ja na primarju VN trafoja (2 na sliki), vem da je bila delovna napetost 27V (pri pregorelem kondenzatorju se je osvetlitev pokazala za kakšne 3 sekunde). Po menjavi kondenzatorja pa je napetost na primarju znašala 100V. Pri zadnjem vklopu je pregorelo navitje sekundarja ob nožici, ki je prilotano v tiskanino.
Je kdo že imel podoben primer in bi vedel o tem kaj več? Je možno, da je kriva povratna vezava, ali naj pregledam mosfet-e?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
172.64 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
185.98 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni