|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rejaster Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 21:46 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.14 Kraj: okolica NG
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 10:48 pm Naslov sporočila: radio |
|
|
Pozdravljeni!
Imam en velik problem. Pri sestavljenju radia (home made) se mi je močno zadeval priključek za slušalke in sem ga kar z kleščami uril iz vezane plošče. Menil sem, da ne bo nič vplivalo vendar vpliva. Ko dam kontakt mi ledioda (znak da je kontakt) ne zasveti in se mi del vezane plošče začne močno segrevati: ta del
to je spodnji del priključka za slušalke:
to pa zgornji del:
Sigurno je kakšen strokovnjak, ki bi mi znal svetovati.
P.S. ostanek priključka sem popolnoma uničil.
HVALA ZA ODGOVORE _________________ l.p. Kevin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 10:56 pm Naslov sporočila: Re: radio |
|
|
rejaster je napisal/a: |
Sigurno je kakšen strokovnjak, ki bi mi znal svetovati. |
Sigurno !
Citiram: |
P.S. ostanek priključka sem popolnoma uničil. |
Odlicno !
HVALA ZA ODGOVORE |
Kaksne odgovore ? Saj ni nobenega vprasanja ?!  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.97 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zmenjaj torej del, ki si ga uničil. _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rejaster Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 11:05 pm Naslov sporočila: Re: radio |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Sigurno !
Odlicno !
HVALA ZA ODGOVORE |
Kaksne odgovore ? Saj ni nobenega vprasanja ?!  |
Vprašanje je kaj naj naredim? ali naj dobim drug priključek za slušalke ali pa naj dobim drugo vezano ploščo ali pa kako naj zvežem da bo delovalo. _________________ l.p. Kevin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 11:08 pm Naslov sporočila: Re: radio |
|
|
Sigurno !
Odlicno !
HVALA ZA ODGOVORE |
Kaksne odgovore ? Saj ni nobenega vprasanja ?!  |
Vprašanje je kaj naj naredim? ali naj dobim drug priključek za slušalke ali pa naj dobim drugo vezano ploščo ali pa kako naj zvežem da bo delovalo. |
Če ti je zadeva prej delovala in ti sedaj ne, je jasno da je torej priključek hin. Če priključka nimaš, bom jaz doma pogledal če ga imam in ti ga pošljem po pošti naslov pa zs. _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rejaster Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
ok hvala _________________ l.p. Kevin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 11:17 pm Naslov sporočila: Re: radio |
|
|
Vprašanje je kaj naj naredim? ali naj dobim drug priključek za slušalke ali pa naj dobim drugo vezano ploščo ali pa kako naj zvežem da bo delovalo. |
Ljuba dusa, tvoje prvo sporocilo je tako zmedeno napisano, da dvomim, da ga sploh kdo razume (vkljucno s tabo).
Ti imas ocitno nekaksno tiskanino (omenjas nekaj "doma narejeno", a to najbrz ne bo ta tiskanina ? videti je kot industrujski izdelek), potem se je nekdo mocno zadeval (v bodoce mu svetuj malo manj drogic, pa bo boljse pocutje ! drogice so v redu ze en vecer, kaj je pa potem naslednji dan ? ce ti nekdo visi za vratom, ni dobro, tako da kar stran od tega hudica ...), potem si ti nekoga uril in to kar s klescami ( ; ce zdaj ni dokoncno izurjen, potem ne vem kdaj bo, tako da tukaj zagotovo ni problema ... ane ? saj so bile klesce zraven ...). Na koncu sprasujes se nekaj o nekaksnih slusalkah
Se enkrat preberi tvoje pisanje, posteno prespi vse skupaj, spij liter vode da se spet rehidriras, razmisli o problemu, s katerim se srecujes, potem pa postavi koherentno zastavljeno vprasanje. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 11:24 pm Naslov sporočila: Re: radio |
|
|
Ljuba dusa, tvoje prvo sporocilo je tako zmedeno napisano, da dvomim, da ga sploh kdo razume (vkljucno s tabo).
Ti imas ocitno nekaksno tiskanino (omenjas nekaj "doma narejeno", a to najbrz ne bo ta tiskanina ? videti je kot industrujski izdelek), potem se je nekdo mocno zadeval (v bodoce mu svetuj malo manj drogic, pa bo boljse pocutje ! drogice so v redu ze en vecer, kaj je pa potem naslednji dan ? ce ti nekdo visi za vratom, ni dobro, tako da kar stran od tega hudica ...), potem si ti nekoga uril in to kar s klescami ( ; ce zdaj ni dokoncno izurjen, potem ne vem kdaj bo, tako da tukaj zagotovo ni problema ... ane ? saj so bile klesce zraven ...). Na koncu sprasujes se nekaj o nekaksnih slusalkah
Se enkrat preberi tvoje pisanje, posteno prespi vse skupaj, spij liter vode da se spet rehidriras, razmisli o problemu, s katerim se srecujes, potem pa postavi koherentno zastavljeno vprasanje. |
Tukaj sem se pa moral nasmejati.  _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Čet Apr 30, 2009 12:56 pm Naslov sporočila: Re: radio |
|
|
Se enkrat preberi tvoje pisanje, posteno prespi vse skupaj, spij liter vode da se spet rehidriras, razmisli o problemu, s katerim se srecujes, potem pa postavi koherentno zastavljeno vprasanje. |
Sokrat imaš pri meni v dobrem! Si mi polepšal dan!
No, pa da ne bo nesporazuma: Uriti po goriško ni isto kot naprimer uriti vojsko, ali pa biti u riti; Uriti pomeni iztrgati, izvlečti. Naprimer po goriško ti zobozdravnik urije zob, ali pa si ga sam, če si na drogici in na mopedinću zapelješ v "kandelaber".
Pa še nasvet avtorju tega topic-a:
Kar se radija tiče, kupi novoga. Zgleda kitajski in te bo tak radijo prišel ceneje, kot pri nas konektor za slušalke. Aja, pa še to. Vezana plošča...to si mislil na šperholc?
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._|
Nazadnje urejal/a RGorazd Čet Apr 30, 2009 1:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Apr 30, 2009 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na zadnji sliki mi je nekaj čudno. Ali je tisto črno ostanek konektorja za slušalke ali je kakšen element? _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rejaster Član

|
Objavljeno: Čet Apr 30, 2009 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
ko sem izpulil prikluječ sem "ranil" vezano ploščo in zato sem moral dodati še en kabel. _________________ l.p. Kevin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Shaft Član

Pridružen-a: Pon 13 Apr 2009 20:25 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 30, 2009 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz slik se bolj malo vidi!
P.S.: Vezana plošča----> tiskano vezje !
Drugače pa poglej da nisi še česa zraven poškodoval in če nisi enostavno zamenjaj kar si uničil. _________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni