|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
keops1 Član

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 21:42 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:26 am Naslov sporočila: tezava z bascom 1.11.9.3 |
|
|
Pri uporabi timerja1 mi je do verzije 1.11.9.2 vse lepo delovalo, z verzijo 1.11.9.3 pa ne. Po nekaj neuspelih poskusih in pa glede na obnašanje sistema, sem ugotovil, da je težava v PRESCALERJU !
V starejsih verzijah sem namrec delal z nastavitvijo Prescale = 64, vsi preracuni se ujemajo.
v verziji 1.11.9.3 pa sem moral prescaler nastaviti na 8, da stvar deluje enako, vendar potemtakem preracuni ne drzijo vec.
Ali je o tem bilo kaj napisanega, oz. ali se je s tem se kdo 'matral'?
LP
'************ T I M E R ****************************************
Rezina = 0
Config Timer1 = Timer , Prescale = 8
Compare1a = 3750 'to znese 20ms
On Compare1a Compare_1a_int
'**********************************************************
Enable Compare1a
Enable Interrupts _________________ AndrejK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevem, kako je z 1.11.9.3 vendar z mojo 1.11.9.1. je kar nekaj težav. Simulator ne deluje tako kot bi moral, kreirani hex pa ne prepiše starega hexa ?! Tako da je treba za vsak popravek ročno pobrisati stari hex fajl in šele po tem na novo kompajlirati. A o tem nihče nič ne ve, še sam avtor ne, glede na to, da nisem dobil nikakršnega povratnega maila. Od verzije 9.1.1 dalje ne uporabljam bascoma več, za avrje sem prešaltal na AvrStudio in WinAVR. Na začetku je bilo kar nekaj težav in krize, a s spoznavanjem Cja se tudi te stvari počasi blinijo. Priporočam.
LP g _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd je napisal/a: |
Nevem, kako je z 1.11.9.3 vendar z mojo 1.11.9.1. je kar nekaj težav. Simulator ne deluje tako kot bi moral, kreirani hex pa ne prepiše starega hexa ?! Tako da je treba za vsak popravek ročno pobrisati stari hex fajl in šele po tem na novo kompajlirati. A o tem nihče nič ne ve, še sam avtor ne, glede na to, da nisem dobil nikakršnega povratnega maila. Od verzije 9.1.1 dalje ne uporabljam bascoma več, za avrje sem prešaltal na AvrStudio in WinAVR. Na začetku je bilo kar nekaj težav in krize, a s spoznavanjem Cja se tudi te stvari počasi blinijo. Priporočam.
LP g |
Imam enako verzijo 1.11.9.1 ampak mi vse deluje popolnoma normalno in pravilno... _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Maj 09, 2009 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me,ali ima kdo od vas,ki uporablja bascom, orginal BASCOM- AVR 1.11.9.1 ? Rad bi,da mi kdo skompaila kodo,ki je večja od 4k,torej demo ne pride v upoštev. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni