|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 6:39 pm Naslov sporočila: Izgradnja prezračevalnega ventilatorja Clio II |
|
|
Po nekaj mesečnem zbiranju poguma sem se le lotil raziskovanja zakaj ventilator v avtu spušča neke čudne zvoke. Po rahlem cviljenju se je namreč pojavil še en zvok, ki je spominjal na drgnjenje lopatic ob trdo stvar.
Drgnjenje sta povzročala ena nalepka, ki se je odlepila od nekod, ter list drevesa, ki mu je nekako uspelo priti do vetrnice ventilatorja.
Ventilator sem očistil, saj je bilo okoli krtačk polno prahu grafita krtačk in celo bakra, lopatice pa polne finega prahu. Ležaja sem skušal tudi naoljiti, kar mi je le delno uspelo, saj je prvi ležaj preveč skrit v vetrnico. Bi bila potrebna demontaža. Za to pa nisem imel orodja, saj je samo nabit na os motorja.
Po proceduri ventilator manj ropota, zato operacijo štejem za uspeh.
Način razstavljanja sem poslikal in sestavil en PDF. Mogoče komu pride prav.
Za demontažo potrebujemo ploščat izvijač, natični ključ ter torx izvijač.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Izgradnja_ventilatorja_Clio_II.pdf |
Velikost datoteke: |
1.27 MB |
Downloadano: |
98 krat |
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta navodila veljajo za CLIO Mk 2 Ph2 in verjetno tudi Ph3, Ph 1 pa ima tole narejeno bolj zakomplicirano. Potrebno je namreč odstraniti vsaj sovoznikov brisalec da se lahko dokopljemo do ventilatorja. Za razliko od Ph 2 ima Ph 1 ventilator porinjen skoraj 30 cm bolj proti sredini vozila. Poleg tega ga ne držita samo dva vijaka ampak trije, od katerih sta dva na izredno slabo dostopnih mestih. Dostop je mogoč samo z kardansko račno.
_________________ LP Gašper
Nazadnje urejal/a airwolf Pon Mar 19, 2012 12:03 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
--
Naoljiš z inekcijo ki ima precej podaljšano iglo
...
Preveri če imaš mrežico na vhodu čisto in če je sploh tam nameščena. (Tam nekje pod brisalci je)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silicij Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Maj 2016 20:22 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da je tema stara in da jo vlecem iz naftalina a...ima.mogoce kdo del.motor za cliota?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni