|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matokc1 Član

Pridružen-a: Sob 24 Nov 2012 13:10 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Pregledujem razne teste zimskih pnevmatik in si razbijam glavo kaj naj kupim da se ne bom nateg....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
matokc1 je napisal/a: |
Pregledujem razne teste zimskih pnevmatik in si razbijam glavo kaj naj kupim da se ne bom nateg....  |
Zadnja leta se vedno odločim za Dunlop in sem precej zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70810.92
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Sava eskimo s3 na snegu se drzi kot klop. Na mokri cesti spomladi, pa v
vcasih tudi malenkost spusti.
(Sem jih mel na kangooju in sem se dejasnko bolse pocutil pri na snegu in ledu kot na mokri cesti ko je bilo bolj toplo) _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz ti lahko priporočam Sava Eskimo S3, vozim že tretji komplet. Medtem ko letne Savine (Intensa) odsvetujem, kupil enkrat, pa nikoli več. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred Dunlop sem vozil sava s3 in ni neke primerjave. Dunlopke dosti bolje primejo pri vseh pogojih.
Pač moje mnenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam tudi Dunlop. Priporočam. Sicer pa tako; pogledaš test in izbereš eno izmed prvih petih ali šestih najbolje ocenjenih pnevmatik, izbereš najbolj ugodno varianto med ceno in zmogljivostjo, po dolgem in počez pregledaš spletne trgovine, ter najdeš najbolj ugodno ceno, potem greš do lokalnega vulkanizerja vprašat, če lahko priskrbi še bolj ugodno ceno. Če jo kupiš pri njemu, če ne naročiš preko spleta in jih pelješ k njemu na montažo/premontažo. S tem postopkom nimaš kaj dosti zgrešit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ule
Točno tako delam jaz. Se splača it do vulkanizerja s ceno iz interneta. Ponavadi prideš pri vulkanizerju na isto ceno s tem, da še dobiš zastonj montažo. Dunlop je npr. imel akcijo pri letnih pneumatikah, da si dobil še brezplačno centriranje po 5k km. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz vedno pred nakupom tole pregledam: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx
Do zdaj sem bil z izbiro vedno zadovoljen.
Bodi pozoren en tip gume dimenzije X se lahko drugače obnaša v drugačni dimenziji!
Razlog je v sestavi gume.
Načeloma naj bi bile gume uležane, kar pomeni vsaj 1/2 leta naj bi ležale po skladiščih. Če so pa bol "sveže" pa pač so. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri pnevmatikah je še kako zelo pomembno tudi velikost/teža vozila, kar ti bo dober vulkanizer tudi povedal oz. pravilno svetoval, npr. Sava eskimo s3 niso slabe gume, dokler so na lažjih/manjših avtih, na kakšnih velikih limuzinah, karavanih se ne obnesejo ravno najbolje itd. Jaz vozim že več kot 10let vredestein pnevmatike, sej jih "prodal" tudi fotru za na terenca, s katerim je delal ogromno kilometrov pa ni imel nič reči čez nje...
Tako da mogoče če bi želel boljšo primerjavo in/ali nasvet zaupaj še ta podatek - kater avto? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nokian. Vozil sem jih po zimi in po leti. Hja po 40 kkm so prednje začele zdrsovati v dežju. Zadaj pa!!! 90 kkm pa avto prodal.
Vozim samo na "zimskih" pnevmatikah. Zakaj? Ker so po 4. do 5. letih gume fuč!
A ja nisem "dirkač".
Pa kasko sem tudi ene 5x "not dobil". Tudi s "totalko".
Stvar uporabnika.
Če voziš "normalno" potem je vsaka NOVA! pnevmatika dobra.
Če iščeš meje. Ne bi te rad srečal!.
So pa nehote mejni pogoji. Tam pa pomaga samo obvladovanje vozila.
Pa še ena iz ranjke YU:"Dobra guma glavo čuva, kupi Tigar).
Pa še res je! Bolje nov Tigar ko 6 let star Michelin. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne razumem vsega, kar si napisal, ampak po tistem kar sem, bojans, jaz tebe nebi rad srečal na cesti.
Ravno pri mejnih pogojih je pomembna oprema, saj tam človek navadno odpove. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
Tudi jaz ti lahko priporočam Sava Eskimo S3, vozim že tretji komplet. Medtem ko letne Savine (Intensa) odsvetujem, kupil enkrat, pa nikoli več. |
se popolnoma pridružujem zgoraj napisanem. Letne pnevmatike sem obrabil v eni sezoni (cca 25.000 km)
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje izkušnje;
- sava S3, podobno mnenje kot ostali, vendar ni primerljiva z naslednjimi
- bridgestone blizzak lm35, dobra pnevmatika v vseh pogojih, slabost je večja poraba goriva kot pri S3
- goodyear ultragrip serije, dobra pnevmatika, manjša poraba goriva, se obnese v vseh pogojih dobro, slabost hitra poraba profila
- dunlop sport D3 (če sem prav napisal ), odlična v zmrzali in poledeneli cesti, poraba goriva malo večja kot pri goodyear, se obnese dobro v vseh pogojih, razen na mokri cesti rahlo zdrsava, ko je profil že proti koncu normativa.
Letos razmišljam glede na teste okoli goodyear ultragrip 8 ali pa bom ostal na dunlop. Predvsem me muči to, da se dunlop dobro obenese v poledici napram ultragrip seriji 7, ki sem jo že imel, ampak ima avto večjo porabo goriva. Ultragrip serija se je tudi hitreje obrabila in je bila 3.sezona že težka.
Poskusil bi tudi michellin alipine pa me zanima mnenje kakšnega uporabnika. Pnevmatika sama pa je nekoliko dražja, vprašanje ali je performance boljši od ostalih ali je tukaj le marža na blagovno znamko. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2013 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Je kdo že poskusil Nokian WR A3 ali pa D3? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni