www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo subwooferja, baje strela...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
atomikus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Okt 2008 1:28
Aktiv.: 0.05
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 10:07 am    Naslov sporočila:  Popravilo subwooferja, baje strela... Odgovori s citatom

Preden sem šel na morje, sem izklopil vse iz elektrike. Nakar pridem domov in woofer ne dela več, takoj na njemu varovalko vrže ven, kjer ima tako malo 800ma varovalko že na napajalniku wooferja. Dal sem na popravilu k žagar auidio, ki naj bi popravljal zvočnike in sem ga klical in je rekel, da je usmerjevalnik fuč, najbrž zaradi strele, kar mi je čudno, ker nič drugega ni crknilo, recimo hi-fi ki je bil na istem električnem razdelilcu, pa itak je bilo vse izštekano.
Komu bi dal to lahko popravit? Sem iz Gorenjske, ampak mi ni problem se zapeljat.
Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popraviti bi moral znati vsak servis potrošniške elektronike (avdio-video). Najbrž je kakšen prav v tvojem kraju.
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 11:28 am    Naslov sporočila:  Re: Popravilo subwooferja, baje strela... Odgovori s citatom

atomikus je napisal/a:
Dal sem na popravilu k žagar auidio, ki naj bi popravljal zvočnike in sem ga klical in je rekel, da je usmerjevalnik fuč, najbrž zaradi strele, kar mi je čudno, ker nič drugega ni crknilo, recimo hi-fi ki je bil na istem električnem razdelilcu, pa itak je bilo vse izštekano.
Komu bi dal to lahko popravit? Sem iz Gorenjske, ampak mi ni problem se zapeljat.
Hvala!

Ko praviš, da si vse izklopil iz elektrike in obenem omenjaš razdelilec me zanima ali si podalšek - razdelilec izklopil fizično iz utičnice ali samo na stikalo na razdelilcu. Če je to drugo je možno, da je strela "preskočila" tiste kontakte v stikalu ali pa je mogoče na stikalu samo en kontakt prekinjen in je prišla po drugi strani. Namreč sem videl že dosti pokvarjenih stvari na ta način s samo odklpoljenim stikalom na razdelilcu.
Če pa je prvo pa je možno, da se je našel ravno pravi trenutek, da se ti je pokvarilo, če ni bil vtikač vsaj pol metra od vtičnice.

LP Srečko

atomikus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, sem kar lepo iz vticnice izstekal.
Nazaj na vrh
jjedat
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Avg 2014 13:57
Aktiv.: 0.79
Kraj: Vojnik

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp.
Jaz sem imel podoben problem, da mi je kurilo varovalke, ter ugotovil, da je prebilo navadni keramični kondenzator pri diodnem mostu. Po zamenjavi mi je subwofer deloval ok. Lahko da imaš podobno napako. Kaj pa imaš za en model woferja?
Nazaj na vrh
atomikus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem klical enega iz Cerkelj, ki popravlja HI-FI in je rekel, da je verjetno, kar si ti rekel s kondezatorjem. Res prijazen možakar in takoj iz glave povedal, kaj misli da je. Pravi, da je če je star woofer in da potem, ko nekaj časa ni prižgan se kak kondenzator osuši in je potem to to...
V ponedeljek peljem do njega, upam da bo res samo to.

Woofer je cca 8 let star Jamo sub 300.
http://www.jamo.com/speaker-lines/subwoofers/?sku=SUB300
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2015 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mimogrede, imate v hiši/stanovanju zavarovan indirektni udar strele?
Če že plačujete, bi sam to izkoristil - sploh če imaš napisano na nalogu, da je to posledica udara strele.

LP, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni