|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fricko Član

Pridružen-a: Ned 14 Maj 2006 16:38 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 12:37 pm Naslov sporočila: Rabim pomoč glede VM in AM na usmerniku |
|
|
Pozdravljeni!
Rabim vašo pomoč glede usmernika oz. bolj natančno voltmetra in ampermetra ki sta na usmerniku.
V sredni šoli sem delal usmernik (0-38V 5Amax). kar na enkrat so me začeli zezat merilniki. In sedaj po pa sem se odločil da bom ta usmernik končno popravil in uredil, kot mora bit, kable lepo speljat,... in seveda tudi nove merilnike kupit. Tukaj pa bi rabil vašo pomoč glede izbire merilnikov. Gledal sem v conradu, pa je jih cel kup pa nevem katere izbrat. Naj še povem da sem imel eno ploščico(mislim da je služila za ampermeter) na kateri so bili ti stari merilniki priklopljeni katero sem izločil.
Še slika usmernika če kaj pomaga:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej stestiraj, prikazovalnike, lahko da so povsem v redu, ampak imajo samo slabo napajanje ali da je vhodni signal šumeč.
Če sta začela nagajat oba hkrati, verjetno ni težava v samih prikazovalnikih (merilnikih). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricko Član

|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Najprej stestiraj, prikazovalnike, lahko da so povsem v redu, ampak imajo samo slabo napajanje ali da je vhodni signal šumeč.
Če sta začela nagajat oba hkrati, verjetno ni težava v samih prikazovalnikih (merilnikih). |
Merilnikov nimam več gor, to je stara slika, sem že pred časom vse probal sem obupal, tako da zdej sem se odločil da bom začel od začetka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Joj, 2 dni si prepozen.. V Neuholdu sem jih dobil po 7,95 € LED izvedbo. Pri nas so pa vsaj dvakrat dražji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricko Član

|
Objavljeno: Ned Maj 10, 2009 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
[quote="sebaveh"]Joj, 2 dni si prepozen.. V Neuholdu sem jih dobil po 7,95 € LED izvedbo. Pri nas so pa vsaj dvakrat dražji.[/quote
mi lahko poveš kake morem kupit?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Maj 10, 2009 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
fricko je napisal/a: |
sebaveh je napisal/a: |
Joj, 2 dni si prepozen.. V Neuholdu sem jih dobil po 7,95 € LED izvedbo. Pri nas so pa vsaj dvakrat dražji. |
mi lahko poveš kake morem kupit?
lp |
Takšne: http://www.neuhold-elektronik.at/catshop/default.php?cPath=109_203 spodnja dva, ki sta LED. Nisem pa ju še imel priložnosti preizkusit in zmontirat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni