|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rob16 Neznanec

Pridružen-a: Sre 13 Maj 2009 18:34 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Maj 13, 2009 6:46 pm Naslov sporočila: Krmiljenje števila vrtljajev |
|
|
Lep pozdrav,
ker sem v elektroniki še precej zelen, bi vas prosil za nekaj nasvetov. Delam manjšo napravo za navijanje kitarskih magnetov. Ker se mi ne da šteti števila ovojev bi si rad zadevo malo poenostavil in sicer tako, da bi v nek krmilnik vpisal št. ovojev, ta pa bi potem izvedel dano število vrtljajev in se ustavil. Zanima pa me kakšen EM naj uporabim za pogon, kakšen krmilnik (skratka sploh kaj vse je potrebno) in kje se da zadeve najbolj ugodno nabavit.
Hvala za vašo pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Sre Maj 13, 2009 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokumentacija za izgradnjo takega števca bo objavljena v naši naslednji reviji. Zelo primeren motor bi bil motor za šivalni stroj. Lahko pa bi uporabil tudi navaden vrtalni stroj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.71 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Maj 13, 2009 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem bil na obislu pri VolkD ju mi je pokazal takšno napravo za navijanje transformatorjev
Za več informacij pa se obrni na VolkD ja. _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni