www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

semafor
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19
Aktiv.: 1.65
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 7:36 am    Naslov sporočila:  semafor Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

A ima kdo mogoče funkcijski načrt oz. ladder diagram za semafor? Naloga zahteva dva semaforja se pravi (rd1, rum1, zel1, rd2, rum2, zel2). Naj bi imel še nočni in dnevni način delovanja (ponoči utripajo rumene luči ob pritisku tipke "start" pa prične delovati v dnevnem načinu). Kolega me je prosil, če mu lahko pomagam pri seminarski, vendar je že kar nekaj let kar sem se nazadnje s tem ukvarjal pa nimam volje, da ponovno odkrivam toplo vodo... Smile
Če ima kdo kej podobnega shranjenega na disku oz. če ima kdo omenjene načrte bi mu bil hvaležen.

Hvala in lp.

drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.36
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje sem objavil mojo raziskovalno nalogo lansko leto malo pobrskaj pa boš našel.

Klik tu imaš ker vem da ne boš našel.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala ti!
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drVrh v tvoji nalogi nisem zasledil funkcijskega načrta oz. ladder diagrama... vseeno tnx.
Think

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.75
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj seminarska je ravno za to, da se človek nekaj nauči oziroma v praksi uporabi znanje, ki ga je pridobil v šoli. Daj tega kolega malo za ušesa Wink

Sicer pa je semafor tako enostavna reč, da jo imaš narisano v eni uri. Le dober flow-chart si moraš prej narisat.

joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Saj seminarska je ravno za to, da se človek nekaj nauči oziroma v praksi uporabi znanje, ki ga je pridobil v šoli. Daj tega kolega malo za ušesa Wink

Sicer pa je semafor tako enostavna reč, da jo imaš narisano v eni uri. Le dober flow-chart si moraš prej narisat.

Laughing Vem, kolega ima najraje linijo najmanjšega odpora - po domače je len, jaz pa moram priznat, da nimam ravno dosti časa... če ne bo druge bom probal sam oz. še kolega prisilit naj se mal potrudi...

BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.32
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si ti sam ta "tvoj kolega"?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BojanR je napisal/a:
A si ti sam ta "tvoj kolega"?

hehe... se mi je zdelo, da bo kdo na to pomislu... verjem nism...

tomaso
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mu dam lahko jaz motivacijo v višini 40€ Wink
Program dobiš isti dan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oprosti imam lajtngo...toda kaj je to usnjen diagram ali leader diagram, a ladder diagram ne vem, funkcijski načrt? Ali kako vi to temu pravite?

Pa saj ti nobeden ne bo to rešil jaz sem ti dal samo iztočnice... zdaj pa Tito je pričo snadži se....

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ladder logic
Nazaj na vrh
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2009 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drVrh je napisal/a:
Oprosti imam lajtngo...toda kaj je to usnjen diagram ali leader diagram, a ladder diagram ne vem, funkcijski načrt? Ali kako vi to temu pravite?

Pa saj ti nobeden ne bo to rešil jaz sem ti dal samo iztočnice... zdaj pa Tito je pričo snadži se....

Nisem rekel, da je nimaš (lajtngo)... glede načrtov pa zanimivo, če si delal semafor, da se s tem nisi srečal... funkcijski načrt se riše z logičnimi vrati (IN, ALI...), flip-flopi... http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate#Symbols med tem, ko se ladder diagram riše kot ti je nakazal int47...

PS: tomaso ne bomo se dogovoril Shame on you Smile

Je že uredu, za vikend bom sigurno našel kej prostega časa, da se posvetim temu semaforju...

Lp.

drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2009 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joc je napisal/a:
drVrh je napisal/a:

Nisem rekel, da je nimaš (lajtngo)... glede načrtov pa zanimivo, če si delal semafor, da se s tem nisi srečal... funkcijski načrt se riše z logičnimi vrati (IN, ALI...), flip-flopi... http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate#Symbols med tem, ko se ladder diagram riše kot ti je nakazal int47...

PS: tomaso ne bomo se dogovoril Shame on you Smile

Je že uredu, za vikend bom sigurno našel kej prostega časa, da se posvetim temu semaforju...

Lp.

Ja srečal pa sem se z diagramom prehajanja stanj.

Drugace pa tega nisem risal. Jaz sem bolj osredotočil na prenos podatkov na računalnik. Tako osrednja tema ni bila semafor ampak upravljanje semaforja s pomočjo računalnika.

Nazaj na vrh
tomaso
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2009 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
PS: tomaso ne bomo se dogovoril

Vidiš kako hitro je volja, samo denar je treba oment Smile
Nazaj na vrh
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2009 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me katere programe uporabljate za risanje in simulacijo Ladder diagramov?

Lp.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni