www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV gorenje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 3:58 pm    Naslov sporočila:  TV gorenje Odgovori s citatom

A ima mogoče kdo shemo od TV Gorenje Evelux in TV Gorenje Voyager ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A res nihče nima teh načrtov? Bi jih nujno rabil če bi kdo vedel vsaj link kje jih najdem?
HVALA!
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nisi ti malce naspidiran danes, a?
Madona, a naj vsi čakamo kdaj boš izrazil v enem stavku skopo opisano okvirno željo in ti takoj vse servirali na pladnju.... Pol urce ne dobiš odgovora pa že živčki nestrpno treeeseeejooo d'oh!

Drugače pa, najprej moraš vedet za katero šasijo iščeš.
Verjetno kak E5.
Počohaj eserviceinfo.com, je na zalogi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma niti nisem neki,malo sem sicer slabe volje,me že celi dan nekaj zob boli!!
Hvala,sem pogledal na link,potegnil dol potem pa mi noče razzipat ker kao neki majnka!
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si potegnil vse 3 dele, .rar, .r00 in .r01 v isti direktorij?
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj kak sem smotan! Ja zdaj sem potegnil vse tri v isti direktorij pa gre.Upam samo da je pravi,ker TV dobim šele čez kako uro. A bi ti mogoče kr tak s prve roke vedel kje bi bila napaka? Namreč ko vklopiš TV moraš prvo spet nastavit kanal in potem ta čez nekaj trenutkov izgine in moraš tako nastavljat non-stop,čez kake pol ure pa še to ne gre več?
Hvala MadMax!
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kristalna krogla je na servisu, ugibanj pa ne maram.
Sem pa tudi brez krogle prepričan, da je napaka znotraj TVja...

Ko dobiš TV se razpiši detajlno kaj zaena šasija sploh je, če tega ne boš znal pa pripni dobro sliko drobovine.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tako,škatla je tu in je že odprta. Sem jo priklopil in kod sem že napisal sem moral kanal na fino nastavit ampak po parih sekundah sem moral nastavljat ponovno,se pa niti ne da nastavit lepe čiste slike. Ko pa sem priklopil namesto antzene DVD na scart je pa slika normalna.

voyager.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.24 MB
 Pogledana:  32 krat

voyager.jpg

Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ZTK33, stabilizator.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak jas ne najdem tega stabilizatorja ZTK33. jas malo sumim tudi na kanalnik. Je možno?
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poslušaj kaj ti svetuje uporabnik MadMax.

Če napetost za varikap diodo v kanalniku ni zabetonirana, je problem v tej napetosti. Dokler nisi 100%, da je napetost 33V res stabilna, nima smisla iskati dalje.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja še nekaj.

Upam da si stegnil dol shemo z eservice.info, saj ni samo shema, ampak kompleten učbenik, v katerem je vse lepo razloženo, je sicer v hrvaškem jeziku, vendar menim, da to ni ovira.

Iščeš pa zener diodo D685 ZTK33 in okoliške elemente, ki so tudi lahko fuč (R690, C696, C683). Če našteto ni 100% ispravno, je to vzrok težavi.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pomeril in napetost je točno 33V.
Sem sei potegnil dol ja.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi rekel da je točno 33.000V in stabilna od vklopa naprej bi ti morda še verjel da je zenerca ok, tako pa ponavljam: menjaj.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 5:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem gledal v katalogu od HTE pa nimajo te zenerce,pa sem pogledal če je kateri ekvivalent in vrt-disk pravi da samo HZT 33 in TDA 1550 ,a tudi teh nimajo,ali bi veljala vsaka zener 33V 0,5W ali mora bit glih ena od teh treh?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni