www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MP3 predvajalnik/snemalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70624.50

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2005 6:27 pm    Naslov sporočila:  MP3 predvajalnik/snemalnik Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.75
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2005 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno prav bom kar tukaj povprašal. Da ne odpiram novega posta.
Sam imam že nekaj časa namen izdelati MP3 Player.
Še najbolj me mika izdelava tega projekta link.
Koda za ATMega128 ja na tisti strani PCB sem dobil od avtorja, program je pa napisan v C-ju.
Imam pa en problem moje znanje C-ja je bolj zarjavelo, tako da mi tiste kode ni uspelo prevesti. Nekaj me knjižnice zafrkavajo. Torej če komu uspe prevesti to kodo bi prosil če se mi javi.

LP
Hvala

Nazadnje urejal/a G-Lab Sob Jan 08, 2005 1:11 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2005 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

G-Lab je napisal/a:
Imam pa en problem moje znanje C-ja je bolj zarjavelo, tako da mi tiste kode ni uspelo prevesti. Nekaj me knjižnice zafrkavajo. Torej če komu uspe prevesti to kodo bi prosil če se mi javi.

Omenjeni projekti se prevedejo brez problema. Kje pravzaprav naletiš na problem s knjižnicami?

Lp, Frenki

p.s. Omenil si, da imaš tiskanino - jo mogoče lahko skeniraš?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2005 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

G-Lab malo sem gledal tale projekt. Večina materiala z izjemo MP3 dekoderja se mi ne zdi kritična. Kolikor sem preverjal pa ga je možno naročit pri proizvajalcu. Si sam dekoder že dobil?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.75
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2005 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki hvala za tvoj prejšnji post, ko si rekel ta tole sploh ni problem prevesti, zato sem se malo igral.
Najprej so mi nagajale knjižnice, ko sem pa vse zmetal v isti direktorij mi je pa še bolj čudne napake izpiseval, kasneje pa sem ugotovil, da je bil problem s presledki v direktorijih. OK sedaj mi stvar prevede.

Glede PCB: Dobil sem predlogo v PDF formatu. Sicer sem pa dobil datoteko šele 31.12.2004.
Ko mi bo stvar delovala bom avtorja vprašal če lahko njegov PCB objavim tukaj gori, do takrat mu pa nebi rad težil, ker sem mu že pred leti težil glede HCload, ker mi ni hotel delovati, tako da nebi rad ponovno po kakih 10-ih mailih ostal brez odgovora z nedelujočim vezjem.
Sicer pa je bila takrat moja napaka da stvar ni delovala (PLLC podnožje sem narobe obrnil).
Torej če bi kdo rad dobil PCB naj mi pošlje PM, ko dobim dovoljenje ga bom prilepil tukaj gor.
Frenki poglej PM.

Elementi sploh niso kritični. Dekoder in ostale SMD komponente imam namen naročiti preko neta iz Finske link , USB čip iz SE ATMega128 bo pa iz HTE. Do sedaj še nisem ničesar naročal ker mi ni uspelo prevesti programa. Po vsej verjetnosti bom naročil dekoder še ta teden ali pa v začetku naslednjega tedna.

Še prej se moram pa lotiti programatorja za AVR. V mislih imam ISP-Prog link.
Sicer pa mislim, da za programiranje ATMega na playerju ne potrebujem programatorja (naj bi šlo preko USB). Moram še enkrat preštudirati vso zadevo.

LP
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2005 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vpis bootloaderja boš v vsakem primeru rabil eno varianto ISP programatorja. Ostalo potem lahko vpišeš tudi preko USB-ja. No, tudi daljinca je potrebno sprogramirat v vezju. Varianta enostavnega ISP-ja mislim da je pripeta tudi tukaj na forumu in preverjeno dela.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni