|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 3:46 pm Naslov sporočila: PC osciloskop PCS500A |
|
|
Pozdravljeni!
Kupujem osciloskop, pa se nekako nagibam k PCS500A. Če kdo kaj bolje pozna zadevo, naj prosim napiše svoje mnenje in poda oceno.
Hvala!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
NE na printer port. Vsaj če ga misliš imet vsaj par let. Vedno manj mašin ima LPT priključek. Notebooki pa že lep čas nič več.
Ozri se raje za USB varianto. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, saj to je edino, kar me je motilo pri napravi. Potem pride v poštev podobna, vendar nekaj dražja varianta Vellemana PCSU1000 ?
Še nekaj me zanima. Bral sem, da PC osciloskopi zanesljivo delujejo le do par MHz. Če je npr. pri PSCU1000 navedeno 60Mhz, koliko je potem resnice na tem? Čeprav kar se mene tiče, še nekaj časa ne bom s takimi frekvencami operiral...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem pred kratkim investiral v DSO 2090, k ga prodaja Conrad. Sicer se vidi, da je zadeva kitajska, vendar zadeva deluje popolnoma spodobno. Ne internetu sem našel celo program, ki ga dobiš poleg. Tako da sem ga preizkusil pred nakupom, ker se postavi v demo način, če ne najde priključenega osciloskopa. Demo pa ima neke vrste virtualni funkcijski generator, ki ga lahko upravljaš, in potem meriš signal.
Priklop na usb, ima sicer kabel ki zahteva 2priključka, očitno za primer če ne dobi dovolj elektrike, vendar na mojem prenosniku deluje samo z enim.
Dobiš ga pa tudi cenej če malo pogledaš Ebay ali kakšne podobne trgovine. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregaG Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.41 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2009 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
NE na printer port. Vsaj če ga misliš imet vsaj par let. Vedno manj mašin ima LPT priključek. Notebooki pa že lep čas nič več.
Ozri se raje za USB varianto. |
problem pri novejsih lptjih je tudi ta, da vec ne berejo ampak samo pisejo, mislim vsaj jaz se imam na rac ki pa je satr kaksne 3 ali 4 lete in tiskat, bi se dalo skenirat pa ne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

|
Objavljeno: Tor Maj 26, 2009 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem se odločil za PCSU1000 in je že na moji mizi. Z njim sem zelo zadovoljen.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Tor Maj 26, 2009 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa pri teh osciloskopih, priklopljenih na USB, z galvansko ločitvijo?
Jaz imam že kar nekaj časa v uporabi PCS32i, ki je priklopljen na LPT port, vendar imam vmes izvedeno galvansko ločitev. Je to izvedljivo tudi pri USB varijanti, ali bi v primeru potrebe po ločevanju moral uporabiti prenosnik na baterijskem napajanju. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni