www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PC osciloskop PCS500A

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 3:46 pm    Naslov sporočila:  PC osciloskop PCS500A Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Kupujem osciloskop, pa se nekako nagibam k PCS500A. Če kdo kaj bolje pozna zadevo, naj prosim napiše svoje mnenje in poda oceno.
Hvala! Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NE na printer port. Vsaj če ga misliš imet vsaj par let. Vedno manj mašin ima LPT priključek. Notebooki pa že lep čas nič več.
Ozri se raje za USB varianto.

Samo87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj to je edino, kar me je motilo pri napravi. Potem pride v poštev podobna, vendar nekaj dražja varianta Vellemana PCSU1000 ?
Še nekaj me zanima. Bral sem, da PC osciloskopi zanesljivo delujejo le do par MHz. Če je npr. pri PSCU1000 navedeno 60Mhz, koliko je potem resnice na tem? Čeprav kar se mene tiče, še nekaj časa ne bom s takimi frekvencami operiral... Smile
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem pred kratkim investiral v DSO 2090, k ga prodaja Conrad. Sicer se vidi, da je zadeva kitajska, vendar zadeva deluje popolnoma spodobno. Ne internetu sem našel celo program, ki ga dobiš poleg. Tako da sem ga preizkusil pred nakupom, ker se postavi v demo način, če ne najde priključenega osciloskopa. Demo pa ima neke vrste virtualni funkcijski generator, ki ga lahko upravljaš, in potem meriš signal.

Priklop na usb, ima sicer kabel ki zahteva 2priključka, očitno za primer če ne dobi dovolj elektrike, vendar na mojem prenosniku deluje samo z enim.

Dobiš ga pa tudi cenej če malo pogledaš Ebay ali kakšne podobne trgovine.

GregaG
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14
Aktiv.: 0.41
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 15, 2009 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
NE na printer port. Vsaj če ga misliš imet vsaj par let. Vedno manj mašin ima LPT priključek. Notebooki pa že lep čas nič več.
Ozri se raje za USB varianto.

problem pri novejsih lptjih je tudi ta, da vec ne berejo ampak samo pisejo, mislim vsaj jaz se imam na rac ki pa je satr kaksne 3 ali 4 lete in tiskat, bi se dalo skenirat pa ne
Nazaj na vrh
Samo87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2009 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem se odločil za PCSU1000 in je že na moji mizi. Z njim sem zelo zadovoljen.
LP!
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2009 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je pa pri teh osciloskopih, priklopljenih na USB, z galvansko ločitvijo?
Jaz imam že kar nekaj časa v uporabi PCS32i, ki je priklopljen na LPT port, vendar imam vmes izvedeno galvansko ločitev. Je to izvedljivo tudi pri USB varijanti, ali bi v primeru potrebe po ločevanju moral uporabiti prenosnik na baterijskem napajanju.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2009 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči temo o "izdelavi" izolacijskega USBja.
Edina pametna rešitev, ki sem jo uspel najti, je USB-GT.
http://www.meilhaus.de/en/products/interfaces-data-communication/?user_produkte[PATTR]=HPG_4-UPG1_10-UPG2_44&user_produkte[PR]=93&cHash=44db1a348e

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni