www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

firefox

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Predkambrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 04, 2009 1:05 pm    Naslov sporočila:  firefox Odgovori s citatom

Pozdrav, vse večkrat se pojavlajo težave v firefoxu, prej sem imel firefox 2, ker mi je boljši in ima manj "vsiljenih" stvari, recimo url bar ob pisanju ni velik čez pol ekrana, kar si že vpisal ali pa še nisi, itd..

Ob inštaliranju programa BearShare mi je cel firefox predelal, v majhne ikone, ob nastavitvi, da so velike, dodatna vrstica bearshare media bar, itd, tisto vrstico sem že disablu, ikone pa nisem mogel več povečat, če sem pritisnil naj bojo majhne, so bile potem čisto majhne..

Potem sem nadgradil na firefox 3 in zdaj je use ok, dokler se nisem enkrat zmotil in vpisal napačen url mi je že vrglo:
(slika v priponki)
Zanima me, kje bi lahko disablou, da nebi mogli zunanji programi posegat v firefox.

Za primer sem dal, elektronik.si, ker vem, da firefox sam po sebi preusmeri na elektroniki.info, venda ta k**c spreusmeri na ask in valda usi zadetki so faleni.

Hvala lp

ask.JPG
 Opis:
ask.com
 Velikost datoteke:  122.49 KB
 Pogledana:  25 krat

ask.JPG

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.60
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 04, 2009 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojdi na about:config in poglej kakšno vrednost imaš za

keyword.URL

Privzeto je
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Predkambrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17
Aktiv.: 0.66

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 04, 2009 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepša hvala za hiter in učinkovit odgovor,
zdej dela kokr more Smile

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 04, 2009 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Precej programov pri istalaciji ponudi, da instalira razne "dodatke" v FF...
Malo poglej, ne samo next klikat Wink

gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ravno včeraj sem moral iz enega računalnika odstranit 4 IE toolbarje in morje ostale nesnage.

sovražim IE toolbarje, sploh zato ker jih je že toliko
vsako drugo sranje ki ga inštalirajo uporabniki ima privzeto instalacijo dodatne nesnage

GRRR
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2009 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregoral je napisal/a:
ravno včeraj sem moral iz enega računalnika odstranit 4 IE toolbarje in morje ostale nesnage.

sovražim IE toolbarje, sploh zato ker jih je že toliko
vsako drugo sranje ki ga inštalirajo uporabniki ima privzeto instalacijo dodatne nesnage

GRRR

Res je, da ima večina programov privzete nastavitve, da se program namesti povsod kjer ga niti najmanj ne rabiš in pri tem kup vsega spremeni. Se pa da možnost takega poseganja praktično vedno izključit, tako da kot je rekel Gumby ...ne samo next klikat, preberi kaj računalnik ponudi, spremeni na svoje potrebe in ne bo težav. Pač, vsak poskuša svoj izdelek čim bolj uveljavit in ga zato kot privzeto uveljavi povsod kjer je to mogoče.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni