|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Jun 15, 2009 2:03 pm Naslov sporočila: PCAD2004 upgrade na Altium Designer Winter 09 ? |
|
|
Dobil sem ponudbo za upgrade licenčnega PCAD2004 na Altium Designer Winter 09.
Cena je dokaj ugodna, vendar ne vem če se je smiselno odločiti za upgrade, glede na to da sem PCAD-a vajen in mi zadostuje.
Zanima me mnenje predvsem tistih uporabnikov, ki imajo izkušnje z obema programskima paketoma, predvsem prednosti Altium Designerja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70610.39
|
Objavljeno: Pon Jun 15, 2009 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Jun 16, 2009 1:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Nimam nekih resnih izkušenj z pCadom ampak kar se tiče altium-a od summer 08 in dalje. Je smiseln prehod iz bilokaterega programa, ki si ga prej uporabljal. Ker ko ga v osnovi "pogruntaš" ne boš šel več na nič drugega Zase verjamem, da osebno ne znam izkoristiti niti par procentov od tistega kar mi omogoča, a ga vseeno ne zamenjam.
še dve povezavi glede altiuma(prva bolj predstavitev, druga pa tutoriali)
http://videos.altium.com/trainingcenter/od_player.html
http://www.altium.com/community/trainingcenter/training-videos.cfm#
Če se pa ne moreš odločit si ga poberi z demonoida(kot to počnemo študentje), da ga stestiraš.
Še vedno za kaka res preprosta vezja porabim SLayout (nekje do 6 komponent), da ne rišem shem, medtem ko eagle izpade res zastarel proti altiumu. Pa še skoraj nemogoče je naredit napako, če narediš shemo pravilno in nisi kaj preveč zašuštral nastavitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.28 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Jun 16, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne samo da Eagle izpade zastarel, tudi pregrešno drag je, v kolikor želiš licenčno verzijo za podjetje. Pride skoraj na raven Altiuma.
Sicer pa, a ste vedeli, da lahko študentje dobimo enoletno polno licenco za Altiuma ob predložitvi študentske identitete za 100€? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni