|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.20 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 8:22 pm Naslov sporočila: Off-State Voltage? |
|
|
Pozdravljeni!
Rad bi izdelal takorekoč "Mono lightshow" ter sem našel preprost načrt, vendar komponente TIC206M ne najdem ampak sem našel TIC206D. Razlikujeta se le v "Off-State Voltage". TIC206M jo ima 600V TIC206D pa 400V. Problem pa je, ker nisem še izdeloval vezij z trijakom in sedaj me zanima, kaj naj bi Off-State Voltage pomenilo. Vezje prilagam v priponki.
Hvala lepa za odgovore ter lep dan!
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
mono lightshow.pdf |
Velikost datoteke: |
149.16 KB |
Downloadano: |
14 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je dopustna napetost med sponkama A1 in A2, ko je triak izklopljen.
Lahko uporabiš D namesto M, razen če boš preklapljal medfazno napetost 400V, potem bi že bilo bolje uporabiti malo rezerve.
Zanimivo, ko sem pred desetimi leti delal svoje light showe iz TIM-a, pa je bilo možno dobiti le M izvedenke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.20 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
To je dopustna napetost med sponkama A1 in A2, ko je triak izklopljen.
Lahko uporabiš D namesto M, razen če boš preklapljal medfazno napetost 400V, potem bi že bilo bolje uporabiti malo rezerve.
Zanimivo, ko sem pred desetimi leti delal svoje light showe iz TIM-a, pa je bilo možno dobiti le M izvedenke.  |
Se pravi bi lahko v tem veju uporabil tudi ta drugi TIC? preklaplja samo eno žarnico in pomoje bi moralo vseeno delovati (oz. se ne "skuriti" )
Najlepša hvala za odgovor!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni