|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 10:08 am Naslov sporočila: Detektor kovin malce drugače. |
|
|
Pozdrav
Že nekaj časa mi roji po glavi ideja za malce svojevrsten detektor kovin. To mislim za detektor, z katerim se išče kovinske predmete pod zemljo.
Ta zadeva namreč piska ob vsakem najdenem predmetu in to je lahko žebelj ali kovanec, ali kovinska plošča. To pomeni prekopavanje zemlje za vsak pisk.
Kaj ne bi bilo bolje, da bi mi podobo predmeta izrisalo na zaslon?
Tako rekoč bi rabil le nekakšen enkoder, ki bi zaznaval v premike detektorja levo,desno/gor,dol. Varjanta z kroglico (kot PC miška) odpade, zaradi terena.
Razmišljal sem o senzorju pospeška. Tu se obračam na vas, ki imate z tem senzorjem izkušnje. Bi šlo? Kako natančno bi bilo? Za mene bi bila zaželena natančnost <10mm ali še bolje <5mm.
Glede na jakost signala bi na tak način celo 3D skeniral predmet pod zemljo. To bi bilo pa sploh lepo.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.60 Kraj: Trzic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Odlično! Kakšna pa je natančnost? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.60 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Natančnost je precej visoka. Ravno zadnjič mi je en študent pokazal članek, kjer so bili opisani razultati merjenja prevožene razdalje - pri 10m je bilo cca. 10mm napake.
Točnost pa bo precej odvisna od izvedbe naprave - ta senzor ti daje ven spremembe po x in y smereh, ne pa tudi spremembe kota. Ponavadi pa tele detektorje kovin premikaš v krožnih lokih, tako da bi vsekakor moral nekako meriti tudi kot in potem rezultate skupaj združiti. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni