|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blueH2O Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.31
|
Objavljeno: Sob Jun 14, 2008 8:59 pm Naslov sporočila: Kombinacija računalniških napajalnikov |
|
|
Živjo!
Potrebujem 36V, 10A napajalnik. Zanima me, če je možno vezati 3 računalniške napajalnike (AT ali ATX) oz. njihove 12V veje zaporedno?
Teoretično naj bi se povezala GND drugega z 12V prvega ter GND tretjega z 12V drugega napajalnika - skupaj 36V. Ali je to v praksi izvedljivo?
LP, BlueH2O |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Sob Jun 14, 2008 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo je vprašanje ali boš dobil 10A tam ven? Po moje ne! _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 14, 2008 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo moraš odstranit povezavo gnd-ohišje na nizkonapetostni strani (tam kjer so vijaki med TIV in ohišje montiraš izolacijske podložke od tranzistorjev). Glede delovanja ne vem. Morda bo celo delovalo, le vklop je kritičen, če vsi ne lavfajo ko priklopiš breme bi znalo it kaj narobe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marijan Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46 Prispevkov: 80 Aktiv.: 0.39 Kraj: ORMOŽ
|
Objavljeno: Čet Jun 11, 2009 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
podboj je napisal/a: |
Prvo moraš odstranit povezavo gnd-ohišje na nizkonapetostni strani (tam kjer so vijaki med TIV in ohišje montiraš izolacijske podložke od tranzistorjev). Glede delovanja ne vem. Morda bo celo delovalo, le vklop je kritičen, če vsi ne lavfajo ko priklopiš breme bi znalo it kaj narobe. |
Pred 2 tednoma sem pvezal 2 ATX napajalnika modificirana. Na izhodu sem dobil 80V. Izhod sem obremenio z 3,5A.Predelava je po http://www.chirio.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jun 11, 2009 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
blueH2O; ni manj dela, tako da nabaviš toroidni trafo, pa usmerniški mostič + gladilni kondenzatorji? Vsekakor bolj robustno in zanesljivo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni