|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blazkox Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koroška (Podvelka)
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 4:11 pm Naslov sporočila: Display problemi |
|
|
LP!
Pred kako urco sem še normalno špilal novi Call of Juarez, ko mi kr naenkrat slika zašteka in nato blue-screen. Komp se mi zaganja,in kr naenkratko mi nalaga BIOS-e, vidim neke čudne znake ( Črka O je bila črka Q itd...). Nato se mi je widows normalno naložil in ko bi mi moglo pokazat DOBRODOŠLI, namizje in tak naprej, jaz vidim samo neke zmazke (črte, pikice, samo kurzor od miške...) Nato sem še vsaj 5x restartal kompa in nič. Grem v nastavitve in pač nastavim naj mi zažene Windowse v Safe Mode, kar mi edino pokaže namizje. Nato sem zbrisal game, še 1x inštliral driverje za GeForce 8500GT (512 mb) pa še vedno nič. Nato sem se še malo [cenzurirano] z nastavitvami na nadzorni in NvIDIA panel-u pa še kr NIČ. Trenutno bi najraje vrgo kompa skozi okno oz samo grafično. Dejte mi plis pomagat. Aja še moj komp za vsak slučaj:
- Intel Core2 Duo 2.2 gHz
- 2 Gb RAM
- GeForce 8500 Gt (512 Mb)
- 500 Gb disk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grafična. Tipično, ko se pojavijo rdeče, modre in zelene pikice po celem. Za začetek potegni grafično ven, očisti kontakte in prah vsepovsod kjer ga boš našel. Nato poskusi z kakšno drugo, pa boš videl. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
A je grmelo slučajno, ko si igral igre?
Drugače pa rami od grafične... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blazkox Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koroška (Podvelka)
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ni grmelo, prišel sem domov iz službe pa še lepo sončno je blo. Am, včeraj zvečer sem že igral [slovenščina je zame španska vas] novi Call of Juarez, pa mi je na določenih mestih kar zaštekalo in mi potem napisalo da je driver prenehal delovat. Ni mi preostalo drugega kot da restartam kompa. Dans pa še v meni od špila nism prišo, pol mi blue screen nabije in nato je blo vse nekak čudno... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje se računalnik obeša, ker ga kličeš kompa. Pa kr ne znaš napisat ker, pa še bi se dalo naštevati.
Poskusi tole: Iz neta si pretoči kako live verzijo linuxa (Knoppix bi moral zadostovati) in ga zapeči na CD. V BIOSu omogoči Boot iz CDja (če ga že nimaš) in pusti, da se ti s CDja zažene Knoppix. Vkolikor bo delal normalno, so gonilniki, če boš imel še vedno težave, je velika verjetnost, da je grafična karta izpustila nekaj dima (vsega ni, ker še vedno nekaj dela). Če imaš na matični plošči integrirano grafiko, lahko tisto poskusiš, da vsaj vidiš, pri čem si.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blazkox Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni