|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 7:00 pm Naslov sporočila: Popravilo napajalnika |
|
|
Pozdravljeni,
v popravilo sem dobil napajalnik, ki deluje kot polnilnik za neki akumulator. V njega je prišla voda in po vključitvi je le še počilo, tako so mi vsaj rekli.
Crknila je varovalka, dve usmerniški diodi sta prebiti, v kratkem stiku pa je tudi tranzistor, ki ima oznako FEC K904. Ta mi nekako diši na 2SK904. Kje ga dobiti oziroma s čim ga zamenjati?
Srce napajalnika je UC3842. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 11:58 pm Naslov sporočila: Re: Popravilo napajalnika |
|
|
japek je napisal/a: |
Crknila je varovalka, dve usmerniški diodi sta prebiti, v kratkem stiku pa je tudi tranzistor, ki ima oznako FEC K904. Ta mi nekako diši na 2SK904. Kje ga dobiti oziroma s čim ga zamenjati?
Srce napajalnika je UC3842. |
Za tranzistor ti ne vem svetovati vsaj zdaj ko nimam pri roki ECa-banda.
Mislim pa, da z tem čipom v napajalniku vsaj pri tvjih gre BUT11.
Najbolje je, da poskušaš najti načrt od kakšnega Grundingovega tv, ki ima v napajalniku tak čip.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni