|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sani Neznanec

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:02 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2003 5:29 pm Naslov sporočila: Elektorjeva plošča in 16F628 ? |
|
|
Zanima me če je kdo poskusil z elektorrjevo ploščo sprogramirat 16F628 in mu je to uspelo.Meni namtreč nikakor, saj mi vsi programatorji javijo napako. Koliko sem gledal podatke o čipih imata isto postavitev nožic,zato ne razumam zakaj ne deluje.Seveda je bil program napisan za F628 (snet iz interneta) in tudi v programatorju sem nastavil na 16F628.
Će ima kdo iskušnje z tem naj se prosim javi.
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2003 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti odgovorim jutri - bom poskusil testne ploščo imam namreč doma - sedaj sem v službi. Načeloma pa ne bi smelo biti kakih problemov.
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2003 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Za Elektorjevo ploščo sicer ne vem , sem pa poizkusil s temle : http://www.volny.cz/dj_dyk/ in deluje zelo v redu.
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2003 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Sani,
Sem sedaj poskusil - na hitro sem napisal programčič - "leteče luči" v prilogi. Programiranje gre brez vsakega problema. Poskusi priložen program vpisati v PIC. Kateri software uporabljaš? Sam sem uporabil Winpicprog.
lp
Silvo
Opis: |
Testni program za pic 16F628 |
|
 Download |
Ime datoteke: |
628_test.zip |
Velikost datoteke: |
759 Bytov |
Downloadano: |
35 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sani Neznanec

|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2003 4:40 pm Naslov sporočila: Uspelo! |
|
|
Ja, sej potem mi je že včeraj uspelo sprogramirat, samo še sedaj mi ni jasno zakaj sem se prej moral skoraj 2 uri zafrkavat z raznimi programi in nastavitvami.Na koncu je picall zmagal in mi je uspelo.
Sedaj pa imam novi problem in sicer sem v F628 hotel naložit nek program ki je presegal demo memorijo (256b ?) za picall in se bojim
da je samo pol programa vnešenega v čip. Sedaj čipa ne morem več preprogarmirati ali brisati, vse kar se dogaja je da so b3 do b5 pini postavljeni na "1" ne glede kako je stikalo za programiranje postavljeno(on/off).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2003 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tega vprašanja ne razumem najbolj. Seveda z demo verzijo ne bo šlo sprogramirat če le ta presega limit za DEMO. Downloadaj Winpicprog Le ta je free ter z testno ploščo odlično deluje. Nastavitve nastavi enako kot jih imaš pri P16pro pa ne sme biti problema. PIC16F628 ima flash programski polnilnik tako, da ga brišeš kar s programatorjem.
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sani Neznanec

|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2003 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej zdaj sem končno poštimal stvari, sem namreč našel neko verzijo picall-a ki ga ne rabiš imet registriranega če imaš P16PRO (mojo ploščo pa ta program tako zazna) zato sedaj nimam več problema z bajti.
Drugo kar sem pa ugotovil, ko sem programiral 628, je da sem v čip spravil hex datoteke ki so bile velike tudi do 2,8kb in je kljub temu program deloval (sem preiskusil vse funkcije programa).
Sam namreč programiram v jal-u, zato mi take kapacitete ni bil problem doseči, še posebej če delaš z LCD. Vprašanje kako je to možno če bi 628 naj imel samo 2kb spomina.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bferlic Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42 Kraj: Brezula, Rače
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2003 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta pic ima 2kx14 bitov spomina, torej skoraj 4 kB. Sploh pa če si kdaj gledal podrobneje vsebino HEX datoteke je skoraj polovica podatkov takšnih, ki niso ukazi in se ne vpišejo v spomin. Vsak ukaz zasede 4 mesta, vpiše se pa potem na eno, potem pa so tu še naslov, pa checksum... Še imaš rezervo pri programu
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni