www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektorjeva plošča in 16F628 ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sani
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:02
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 5:29 pm    Naslov sporočila:  Elektorjeva plošča in 16F628 ? Odgovori s citatom

Zanima me če je kdo poskusil z elektorrjevo ploščo sprogramirat 16F628 in mu je to uspelo.Meni namtreč nikakor, saj mi vsi programatorji javijo napako. Koliko sem gledal podatke o čipih imata isto postavitev nožic,zato ne razumam zakaj ne deluje.Seveda je bil program napisan za F628 (snet iz interneta) in tudi v programatorju sem nastavil na 16F628.

Će ima kdo iskušnje z tem naj se prosim javi.
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti odgovorim jutri - bom poskusil testne ploščo imam namreč doma - sedaj sem v službi. Načeloma pa ne bi smelo biti kakih problemov.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Za Elektorjevo ploščo sicer ne vem , sem pa poizkusil s temle : http://www.volny.cz/dj_dyk/ in deluje zelo v redu.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2003 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sani,

Sem sedaj poskusil - na hitro sem napisal programčič - "leteče luči" v prilogi. Programiranje gre brez vsakega problema. Poskusi priložen program vpisati v PIC. Kateri software uporabljaš? Sam sem uporabil Winpicprog.

lp
Silvo

628_test.zip
 Opis:
Testni program za pic 16F628

Download
 Ime datoteke:  628_test.zip
 Velikost datoteke:  759 Bytov
 Downloadano:  35 krat

Nazaj na vrh
Sani
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2003 4:40 pm    Naslov sporočila:  Uspelo! Odgovori s citatom

Ja, sej potem mi je že včeraj uspelo sprogramirat, samo še sedaj mi ni jasno zakaj sem se prej moral skoraj 2 uri zafrkavat z raznimi programi in nastavitvami.Na koncu je picall zmagal in mi je uspelo.

Sedaj pa imam novi problem in sicer sem v F628 hotel naložit nek program ki je presegal demo memorijo (256b ?) za picall in se bojim
da je samo pol programa vnešenega v čip. Sedaj čipa ne morem več preprogarmirati ali brisati, vse kar se dogaja je da so b3 do b5 pini postavljeni na "1" ne glede kako je stikalo za programiranje postavljeno(on/off).
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2003 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega vprašanja ne razumem najbolj. Seveda z demo verzijo ne bo šlo sprogramirat če le ta presega limit za DEMO. Downloadaj Winpicprog Le ta je free ter z testno ploščo odlično deluje. Nastavitve nastavi enako kot jih imaš pri P16pro pa ne sme biti problema. PIC16F628 ima flash programski polnilnik tako, da ga brišeš kar s programatorjem.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Sani
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2003 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sej zdaj sem končno poštimal stvari, sem namreč našel neko verzijo picall-a ki ga ne rabiš imet registriranega če imaš P16PRO (mojo ploščo pa ta program tako zazna) zato sedaj nimam več problema z bajti.

Drugo kar sem pa ugotovil, ko sem programiral 628, je da sem v čip spravil hex datoteke ki so bile velike tudi do 2,8kb in je kljub temu program deloval (sem preiskusil vse funkcije programa).
Sam namreč programiram v jal-u, zato mi take kapacitete ni bil problem doseči, še posebej če delaš z LCD. Vprašanje kako je to možno če bi 628 naj imel samo 2kb spomina.
Nazaj na vrh
bferlic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28
Aktiv.: 0.42
Kraj: Brezula, Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2003 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta pic ima 2kx14 bitov spomina, torej skoraj 4 kB. Sploh pa če si kdaj gledal podrobneje vsebino HEX datoteke je skoraj polovica podatkov takšnih, ki niso ukazi in se ne vpišejo v spomin. Vsak ukaz zasede 4 mesta, vpiše se pa potem na eno, potem pa so tu še naslov, pa checksum... Še imaš rezervo pri programu
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni