|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3409 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
do sedaj smo kače našli na večjih nizkonapetostnih stikalih in kondenzatorjih za kompenzacijo, tole je pa nekaj novega.
Če bi bil ventilator aluminijast, verjetno nikoli ne bi vedeli, tako pa je plastičen in se je razletel
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po slikah, bi sklepal da je najbrž smokulja. Tisti vzorec na trebušni strani me malce bega. Boga revica, se je šla gret najbrž na motor. A je v bližini motorja leglo, da jih je veliko?
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot kaže je letos kačje leto. Jaz sem že ene petim belouškam in slepcem rešil življenje, ker sem jih ukradel našim mačkom in jih spustil nazaj v naravo - seveda malo dlje od naših zverin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejckovka Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31 Prispevkov: 139 Aktiv.: 0.64
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Pohvalno VolkD, čisto preveč ljudi bi še z veseljem priskočilo mačkom na pomoč pri mesarjenju in ne pri reševanju.. Pretiran strah pred kačami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3409 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Maj 12, 2009 2:52 am Naslov sporočila: |
|
|
kako se pa vidi, če je kje v bližini leglo ? So kakšni znaki, po čemer se to lahko ugotovi ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Sre Maj 13, 2009 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
@psevdonim
Ponavadi je v bližini kačjega legla cel kup levkov in izrebkov...poglej če je kje kaka luknja ali špranja v zidu.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.20 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Maj 13, 2009 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
nastavi posodo z mlekom, takoj boš vedel, ali imaš kje leglo... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
daneb Član

Pridružen-a: Pon 28 Jan 2008 18:47 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.63 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 6:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Ob toplem in sončnem vremenu v bližini kjer se zadržujejo kače po njih smrdi (ali pa diši) kakor komu.  _________________ Starejši, ko smo več pozabljamo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
@Aljoš: tale je malo bosa, sicer šega res pravi, da imajo kače rade mleko, a pravi tudi, da se kače ugriznejo za jezik in se po klancu odkotalijo kot kolo, pa da kravam iz vimen sesajo mleko. Dejstvo pa je, da kače nimajo prebavnih encimov za mleko, zato jim mleko sploh ne diši. V flašo zlezejo pa zgolj iz radovednosti in želi po iskanju zavetja.
Kar pa se smradu tiče, zelo močen vonj oddajajo sveži iztrebki (močno smrdi po amoniaku). Itrebek je podoben ptičjemu (precej črnega in za pljunek belega dela). Temnejši del je pogosto krat zavit (spiralst), v njen se najde tudi kaka dlaka, v kolikor je kača požrlja kaj kosmatega. Najboljši pokazatelj je pa še vedno levek, saj se kače levijo v bližini legla. V kolikor najdeš leglo, ga prosim preseli nekam stran, ne ubijaj kač. Svet brez kač bi prekrile miši in podgane, ki so 100x hujša nadloga kot plazeče se vrvice.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.20 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 9:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Gož, naša zelo koristna, nenevarna kača ima zelo rada mleko...videl na lastne oči...
Če koga zanima, lahko pride goža pogledati k meni domov, imam samca...ko ga najdem v čebelnaku, ga poslikam...
 _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.35 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Kače so pa verjetno edina fobija pri meni (fobija lahko rečem, ker sem zadnjič gledal dokumentarec kako vietnamci jedo strupenjače potem sem pa sanjal, da so pod posteljo ). Čeprav vem, da so večinoma nenevarne se je vedno znova prestrašim, ko jo zagledam. Kriva je pa predvsem vzgoja, ker so nam vedno v glavo vbijali, da so kače nevarne pa tud pobili so jih, če so prišle v bližino hiše.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj oča je lansko leto na Dolenjskem pri zidanici (5 metrov preč) v vinogradu imel pod kamnom gada. Vsako jutro in zvečer je bil tam. Razen takrat, ko ga je hotel nam pokazati . Zvečer je bil pa spet tam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam goža doma, sicer ne našega, ker vsi naši plazilci so zaščiteni razen močerada. Imam Ameriškega goža (Elgaphe gutatta), ki je zdaj že pravi kačon, cca 1.5m v dolžino in okoli 35mm v debelino (fi). Primerljiv z našim progastim ali navadnim gožem. Če mojemu ponuidim mleko, me samo debelo gleda. Dejstvo je, da kače ne prebavijo mleka. Mogoče je bil tisti gož samo žejen in je pač iskal tekočino. Vsekakor so pa tudi goži veliki ljubitelji toplih kopeli. Moj Gustl preživi 3/4 dneva pod šoto (kjer sicer večino časa miruje, rad pa tudi rije) in 1/4 dneva v svoji posodi z vodo, ki se nahaja nad grelcem in je v njej voda vedno okoli 35-37 stopinj. Tudi pokaka se najraje v vodo...
Če nebi bile naše kače zaščitene, bi doma imel z veseljem vse predstavnice slovenskih tal...vključno z belouško in kobranko. Slednja je edina kača ki NIKOLI ne ugrizne. Tudi belouška ni ravno pristašica ugrizov...ona raje smrdi...in to fejst, vendar entuziastov to ne moti. To pa ne pomeni, da je fajn preganjati belouške, saj so v končni fazi to zelo plahe živali in človek je za njih velik stresor, tako da če srečate kačo v naravi, jo lepo pozdravite, potem se ji pa ognite. Kača bo storila enako. Tisti ki pa pobijajo kače iz takšnih ali drugačnih razlogov (ponavadi je strah in neosveščenost, ki pa nikoli ne padeta na plodna tla in nikoli ne poizkusijo razmišljati drugače) so pa pri meni na ignore listi.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja, pa še to! Veseli me, da se je na tem forumu odprla tudi taka debata!
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2009 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
V mojih zbirki kosti in drugih ostankov živali je ena beluška v etanolu (našel mrtvo), laškega gada (http://en.wikipedia.org/wiki/Vipera_aspis) pa sem podaril kolegu. Tega sem fental ponesreči, ker sem se med gobarjenjem vsedel na deblo, pod lubjem pa ja počival majhen gad. Ker vedno brskam za živalmi pod lubjem sem ga kasneje našel mrtvega in odnesel domov...
Meni se kače prav simpatične živalce. Letos sva z mojim tamalim že rešila par slepcev (vem, da ni kača) s pločnika, ko greva zjutraj peš v vrtec. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni