www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ICE ali to sploh živi?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali veš kaj je ICE telefonska številka in ali jo imaš v svojem mobitelu?
Ne, pojma nimam, prvič slišim.
49%
 49%  [ 25 ]
Da, imam jo v svojem mobitelu
7%
 7%  [ 4 ]
Slišal sem, a je nimam v mobitelu
43%
 43%  [ 22 ]
Skupaj glasov : 51

Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 6:16 am    Naslov sporočila:  ICE ali to sploh živi? Odgovori s citatom

Dobil sem verižno elektronsko pošto, ki me poučuje kaj ICE je, in kako naj bi deloval.

Gre za to, da ICE (In Case of Emergency) ljudje, ki bi želeli pomagati, ne vedo, koga poklicati. Zato naj bi vsak imel v imeniku svojega mobilnega telefona nekaj ICE telefonskih številk (ICE1, ICE2, itd). V slučaju, ko si ponesrečenec ali kako drugače nesposoben telefonirati, bi oseba, ki ti želi pomagati, vzela tvoj mobilni telefon in obvestila tiste, ki bi se javili na številke v imeniku pod ICE.

Zadeva se mi zdi dovolj preprosta, a se bojim, da je ideja mrtva, da ljudje, tako kot jaz, za to sploh ne vedo. No morda pa se motim, in bo ta anketa to dokazala.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 7:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko, o tem je tekla že debata tule.
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 9:03 am    Naslov sporočila:  Ja, Odgovori s citatom

Ja, hvala, nisem opazil.
Še vedno pa iz tega ne vem, koliko je stvar živa, koliko ljudi bi znalo najti ICE številko na mojem mobiju, če bi bilo potrebno.
Zato mislim, da je anketa vseeno na mestu.

Janez Menart
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po pravici povedano jaz tako razmišljam (pa verjetno še veliiiko drugih)
Pogledam v imenik. Skoraj zagotovo je notri (doma, ljubica, ljubi, sestra, brat, mama...) Če bi naletel na ICE bi mislil, da gre za kakšno firmo in to zagotovo nebi klical.....

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Po pravici povedano jaz tako razmišljam (pa verjetno še veliiiko drugih)
Pogledam v imenik. Skoraj zagotovo je notri (doma, ljubica, ljubi, sestra, brat, mama...) Če bi naletel na ICE bi mislil, da gre za kakšno firmo in to zagotovo nebi klical.....

Hm, to pri nas ne bi delovalo. Vsi v družini smo se dali 'ven iz imenika', ker so nas nadlegovali razni telefonski prodajalci..
To se nam je že sfižilo, ko so nas hoteli obvestiti o nekem pogrebu, pa nas niso našli nikjer, (no pokojni je imel številke, a ta ni nič rekel.)

Po rezultatih ankete pa tudi ICE ne živi, saj jih polovica ne ve kaj je to, Po pravico povedano, do včeraj tudi jaz nisem vedel. ideja se mi ne zdi slaba, a za življenje bi potrebovala malo reklame. Tako pa se zanašam, da bodo klicali koga, ki ga imam na Speeddial tipkah.
Saj ima vsak mobitel nekaj speeddial telefonskih številk kaj ne? jaz imam vse svoje drage, vsakega na svoji tipki, ki če jo držim dovolj dolgo, telefonček sam začne klicati tisto številko.

Janez Menart
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V imeniku telefone sem mislil in ne TIS....
ICS se ne more obdržati, ker večina ljudi ne ve kaj pomeni ta kratica. Lahko bi dal na prvo mesto v imeniku ime "1-klici v sili" (1. spredaj, da ostane na prvem mestu) pa je....

zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če mene vprašate je to brezveze
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Roby
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 21, 2009 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V takih primerih pač pogledaš zadnje klice, pa hitro najdeš kdo bi bil najprimernejša oseba... Razni ICE so pa popoln nesmisel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni