|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.98 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2009 10:56 am Naslov sporočila: Čudni znaki na lcd prikazovalniku |
|
|
Z krmilnikom tiny 26 malce poizkušam izpise na lcd prikazovalniku. Imam probleme ko hočem z enostavnim programom izpisati daljše besede. Prikažejo se samo za kartek čas nato pa se prikažejo znaki, ki so na spodnji sliki. Vzrok česa bi lahko bili tile znaki?
Lp jernej
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.52 MB |
Pogledana: |
33 krat |

|
_________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2009 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje imaš slab stik. Ali imaš programator priklopljen na protoboard? Izključi ga in priklopi samo delovanje. Tako je je kazalo ko sem imel priključen programator na iste pine kakor LCD. Z LCD-jem ni nič narobe,samo komunikacijo,preveri.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.98 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2009 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse je vredo priklopleno, to se mi pojavla samo pri izpisih dajših besed. Progrmator imam posebej.
_________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.86 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2009 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programska napaka? ... V naši reviji, ki bo izšla v prihodnih dneh, bo kar obširna razlaga LCD prikazovalnika.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2009 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programska napaka obvezno...podaj programsko kodo!
zalomi se ti v izbiri tipa spremenljivke, v katero ti shrani besedo ter jo izpiše na LCD. Sam sem imel enak problem, rešil sem ga s pravilno izbiro tipa spremenljvike.
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni