|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sob Maj 17, 2008 9:29 pm Naslov sporočila: PIC Microcontrollers.pdf |
|
|
Na domači strani mikroElektronike je na voljo online dostop do knjige o PIC mikrokontrolerjih, katero sem spravil v PDF obliko. Kdor jo želi, jo dobi tukaj.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rsinisa Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 20:06 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sklepam, da je knjiga napisana v angleškem jeziku, ki pa ga imajo v krvi le redki primerki (sem eden iz med njih in ne, ne hvalim se, tako pač je). Tovrstne knjige so že v materinem jeziku težko razumljive (še to le redkim primerkom z veliko logike), kaj šele, da bi zadevo obvladal, ko boš prebral neke strokovne napotke v tujem jeziku.
Ne vzemite tega, kot "ne prenašajte in berite knjige", ampak kot moje mnenje.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetnika na primer pri PIC mikrokontrolerjih je bilo v slovenskih revijah kar nekaj člankov za spoznavanje z nimi.Sam sem kot popoln začetnik z mikrokontrolerji leta 95 se mi zdi v reviji Svet elektronike našel članek Bojana Dobaja in po njem začel z PICi. Mislim , da če tega članka ne bi bilo , da bi še danes hodil daleč okrog mikrokontrolerjev. Ko sem na razumljiv način prebral snov, mi je to odprlo čisto nov svet. Od takrat sem sicer bral samo še angleške članke in dokumentacijo a pomemben je začetek.
Predlagam , da se v kakem arhivu poišče , če še obstaja ta članek v parih nadaljevanjih.
Mislim pa da ni bilo samo o PICih tudi DVolk je nekaj objavljal o AVRjih pa še marsikaj drugega se najde.
V glavnem , mislim če je volja se sigurnom najde tudi gradivo v Slovenščini.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Sklepam, da je knjiga napisana v angleškem jeziku, ki pa ga imajo v krvi le redki primerki (sem eden iz med njih in ne, ne hvalim se, tako pač je). Tovrstne knjige so že v materinem jeziku težko razumljive (še to le redkim primerkom z veliko logike), kaj šele, da bi zadevo obvladal, ko boš prebral neke strokovne napotke v tujem jeziku.
Ne vzemite tega, kot "ne prenašajte in berite knjige", ampak kot moje mnenje.
Lp |
Kot poznavalec PIC-a in assemblerja moram reči, da gre za izjemo dobro gradivo, katero sem tudi sam natisnil. (pred vsem mi bo prišlo prav za kake instrukcije, ki jih včasih komu nudim) V gradivu je veliko grafično ilustriranih primerov podkrepljenih s kodo. Tisti, ki mu je angleščina popoln tabu, pa se kakeršnega koli učenja programiranja raje sploh ne loti. Vso izrazoslovje v vseh jezikih namreč izrvira iz angleščine. Orodja s slovenskimi ukazi ni - pa ga vrjetno še en čas ne bo (po moje nikoli)
Opis: |
Tisti, ki niste sneli gradiva - fotografija ene naključne strani. |
|
Velikost datoteke: |
422.06 KB |
Pogledana: |
35 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Tovrstne knjige so že v materinem jeziku težko razumljive... |
Se popolnoma strinjam. V angleščini je bolj razumljivo, ker nekateri izrazi so ponavadi nerodno prevedeni ali pa ne točno, konec koncev se tudi hecno slišijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čeprav se ne ukvarjam s pici, sem prebral uvodni del. Ta del se ne nanaša na pice ampak opisuje razvoj procesorjev in njihovo delovanje v splošnem. Pripročam za branje !
Hm, kar se tiče govora o angleščini v tej temi: Kdor v dobi interneta še ne obvlada angleščine, naj se jo čimprej nauči. Odprla se mu bodo nova obzorja.
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo in mi747 z vama se strinjam, kot neostik drži. Če sta opazila, sem v oklepajah navedel, da mi angleščina ni tuja, kar potrjuje tudi to, da sem član tega foruma in brskam po literaturi elektrotehnike. MarkoM, verjetno pa ti nisi razumel mojega sporočila. Nisem mislil tako, da ko boš prebral knjigo o elektroniki, ki je napisana v slovenščini, pa ne boš znal iskati po googlu o enem elektronskem elementu, ker je bil prevod napačen, pač pa ljudje oziroma začetniki (med katerimi sem tudi sam, ampak nadaljevanje stavka ne velja zame ), ki se želijo spustiti po vodah elektronike, brez prirojene "nagonske" logike hitro odnehajo, že zaradi same literature. V elektrotehniki je namreč tako, da najprej zadevo spoznaš, nato nekaj dojameš, šele nato pa zadevo obvladaš in brez zgoraj omenjenega pač to ni mogoče. Tako, kot ni mogoče, da jaz postanem mesar
Upam, da me razumeš..., če ne ti zadevo še bolj poljudnoznanstveno skušam obrazložiti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moram pa povedat, da kar si omenil ti Silvo,
Citiram: |
V gradivu je veliko grafično ilustriranih primerov podkrepljenih s kodo |
definitivno velja za knjigo (ki je v Slovenščini ) "Programirajmo PIC mikrokontrolerje", ki jo najdeš v vsaki knjižnjici (razen "do 10 let" hehe). Je pa zadeva uradno od revije "Svet elektronike", na čigaršnji strani najdete še veliko primerov programov iz knjige in rešitve nalog. Uporabna zadeva, za vsakega začetnika (mislim tistega, ki mu bo elektronika res kruh), kot sem JAZ. Sem ravno na polovici in znam že napisati preprost program v zbirniku, ki je morda navsezadnje še uporaben. Morate pa upoštevati, da sem začel iz nule s to knjigo, kar pomeni, da se pred tem nisem ukvarjal z analogno elektroniko, za kar obžalujem, ker bi mi vse zadeve šle bolje od rok pri razumevanju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tati Član

Pridružen-a: Ned 20 Apr 2008 9:53 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.08 Kraj: levi breg mure
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fajn..., hvala.
lp
peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tado85 Neznanec

Pridružen-a: Pet 03 Okt 2008 15:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Oplotnica
|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2008 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir, napisal si, da nudiš inštrukcije iz programiranja PIC-ev. Sem kandidat, ki rabi pomoč. Me lahko kontaktiraš na mail tadej_klancnik@hotmail.com ?
Hvala & lep pozdrav
_________________ Ja treba je neka delat, ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2008 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tado85 je napisal/a: |
mirkatmir, napisal si, da nudiš inštrukcije iz programiranja PIC-ev. Sem kandidat, ki rabi pomoč. Me lahko kontaktiraš na mail tadej_klancnik@hotmail.com ?
Hvala & lep pozdrav |
kje pa sem napisal, da nudim inštrukcije. Še sam bi jih bil vesel! Tadej, poslal sem ti želeno na tvoj mail.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2008 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
(pred vsem mi bo prišlo prav za kake instrukcije, ki jih včasih komu nudim) |
To je napisal Silvo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na domači strani mikroElektronike je na voljo nova online knjige o PIC mikrokontrolerjih in programiranju v C-ju, katero sem prav tako spravil v PDF obliko. Snamete jo lahko tule.
Edit:
ali pa na Filemanager-ju.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK)
Nazadnje urejal/a mirkatmir Sob Jul 18, 2009 12:37 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za knjige! Bodo prišle prav!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni