www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Usbavr

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 11:15 am    Naslov sporočila:  Usbavr Odgovori s citatom

Mogoče je zanimivo
http://blog.dz0ny.info/2007/12/02/kako-programirati-mikrokontrolerje/
Tudi programiranje v tem je uporabno
http://arduino.cc/
Tudi na tak deževen dan se lahko počne kaj koristnega.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Predkambrij
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 19, 2009 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

Jaz sem naredil ta USBASP programator in je zelo uporaben - ker je na usb in ni odvisen od zunanjega napajanja in ga lahko uporabljamo na prenosnem računalniku.
Ugotovil sem, da določenih hex datotek noče vpisat (bootloader za arduinota, kar lahko naredi STK500.
pri ATtiny45 ne morem spremeniti fuse bitov, kar lahko naredim s programatorjem LPT & COM (nevem kako bi ga poimenoval, pač dela na ISP)

Občasno narobe vpiše podatke, kar opozori pri preverjanju, vendar dovolj poredko, da ni moteče (izklopim in nazaj vklopim, ter dam znova programirati in pravilno vpiše, tako da ni panike - se pa zgodi)

Z moje strani sem z njim zelo zadovoljen, ker je praktičen.

Janezu Trohi se zahvaljujem za zelo pregledno in uporabno narejen grafični vmesnik za programiranje. Temu forumu pa za pomoč, ko se mi je zataknilo pri izdelavi.
Hvala!

Moj naslednji projekt bo arduino, ko bom končal trenutno odprte.

Lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni