|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mateo Član

Pridružen-a: Sre 20 Maj 2009 20:17 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 7:55 pm Naslov sporočila: VGA to S-video |
|
|
Ima mogoče kdo načrt kabla za VGA to S-video ali pa VGA to SCART? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar tako ne bo šlo.
Eno so jabolka drugo pa hruške, ne gre samo za različne konektorje na eni in drugi strani.
Če na računalniku/prenosniku nimaš s-video ali pa CVBS izhoda (rumen cinch), potrebuješ t.i. scan converter. Izbor je lahko precej širok odvisno od kvalitete, ki jo zahtevaš (consumer/pro/broadcast).
Že dolgo je, odkar sem delal s čim takim, zato je edino ime, ki mi pade na pamet Corioscan, pa še to izgleda, da jih je med tem že nekdo požrl.
Poglej še tale link.
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jul 23, 2009 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Na dealextreme tak kabel prodajajo za nekaj malega €. Piše da ni nujno da bo delal na vseh računalnikih. Meni ne dela. Lahko ga dobiš po nabavni ceni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Čet Jul 23, 2009 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta kabel je za računalnike in sisteme, ki imajo poleg RGB signalov na enem od pinov vga konektorja tudi tv signal. Zadeva je zelo zelo nestandardna. Podobno kot S-video izhodi na grafičnih karticah. Lahko pogledaš tudi na wiki, koliko različnih povezav je. Tudi sam sem imel težave doma, ko mi je na enem sistemu S-video v composite adapter delal, na drugem sem pa moral uporabiti "pravi" S-video priključek (kot je na wikiju).
Za VGA v composite sem pa uporabil AD723. Sem se že hotel naresti TIV in zapreti v škatlico, pa sem dobil drugo matično, ki je poleg onboard VGA imela tudi onboard TVout.
Je še komu zanimiv ta design? _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Jul 23, 2009 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Na dealextreme tak kabel prodajajo za nekaj malega €. Piše da ni nujno da bo delal na vseh računalnikih. Meni ne dela. Lahko ga dobiš po nabavni ceni  |
Prvič vidim kaj takega (ena-na-ena)!
Še prošnja za Mucka: a bi se ti dalo z multimetrom "pogledat" kako so pini na D-SUB v relaciji z s-video in RCA-jem (kateri pin je tv signal)? Hvala.
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mateo Član

Pridružen-a: Sre 20 Maj 2009 20:17 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 23, 2009 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
a pa se da priklopit LCD ekran na dvd,video rekorder...idt.A obstaja kak adapter za to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 23, 2009 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
mateo je napisal/a: |
a pa se da priklopit LCD ekran na dvd,video rekorder...idt.A obstaja kak adapter za to? |
Glede na tole naj bi se dalo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni