www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zaščitna koda telefona

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 17, 2009 9:53 pm    Naslov sporočila:  Zaščitna koda telefona Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam dokaj nenavaden, za nekatere sila enostaven problem Laughing . Kolega je do nedavnega imel mobilni telefon še na mobi kartico, brez naročnine. Telefon dela brez problema. Sedaj je prešel na naročnino, vzel je naročniški paket itak džabest. Staro številko je obdržal. Pri menjavi paketa pa je dobil novo sim kartico, zraven nje pa tudi PIN in PUK kodo. Ko novo SIM kartico vstavi v telefon, ta zahteva najprej PIN kodo, potem pa še zaščitno kodo telefona. Na tem mestu se stvari zataknejo Rolling Eyes .

Mogoče kdo ve, kje bi dobil to zaščitno kodo, PUK koda ne velja. Nisem ravno poznavalec tega, zaso se mi niti malo ne sanja, kje zaščitno kodo dobiti . Think

Gre pa za Nokio 5310 Xpress Music.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 17, 2009 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Default koda za Nokie je "12345".
Razen če jo je spreminjal....
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 17, 2009 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Surla hvala, vendar takšna kombinacija ni prava (napačna koda). V skrajni sili sem pomislil že na kakšen mobitelov center Neutral Rolling Eyes ...

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obiščeš mobitel center se predstaviš z osebnim dokumentom in telefonsko številko in ti bodo povedali obe kodi.
Lahko pa tudi obiščeš servis v Fužinah in oni to naredijo namesto tebe.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskusi zadnje 4 ali pa zadnjih 5 številk tvoje cifre...oz. njegove..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trobida
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjay je napisal/a:
Obiščeš mobitel center se predstaviš z osebnim dokumentom in telefonsko številko in ti bodo povedali obe kodi.
Lahko pa tudi obiščeš servis v Fužinah in oni to naredijo namesto tebe.

LP
Matjaz

Hvala za nasvete. Po vsej verjetnosti bo res treba poslati na servis. Bom prej pogledal še kakšne internetne rešitve. Na tem mestu imam še eno vprašanje... Je možno, da telefon avtomatsko zablokira po parih nepravilnih vnosih zaščitne kode Think ? Kombinacij je do sedaj bilo kar nekaj, zato se bojim, da če tudi imam pravilno zaščitno kodo, jo telefon ne bo sprejel... Evil or Very Mad

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel podoben problem. Narobe sem vtipkaj pin in nisem našel doma listov z pin in puk kodama.
Obiskal sem Simobil in takoj dobil vse kode.
LP
Matjaz
Nazaj na vrh
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trobida je napisal/a:
... Je možno, da telefon avtomatsko zablokira po parih nepravilnih vnosih zaščitne kode Think ? Kombinacij je do sedaj bilo kar nekaj, zato se bojim, da če tudi imam pravilno zaščitno kodo, jo telefon ne bo sprejel... Evil or Very Mad

Pred leti sem pri enem kupljenem telefonu tudi sam naletel na zakljenjen telefon. Seveda sem preizkusil, ce je slucajno kaksna "znana" stevilka, dokler nisem obupal in preprosto vprasal prejsnega lastnika. Tako da takrat se telefon ni zaklenil.

matjay je napisal/a:
Sam sem imel podoben problem. Narobe sem vtipkaj pin in nisem našel doma listov z pin in puk kodama.
Obiskal sem Simobil in takoj dobil vse kode.
LP
Matjaz

Avtor teme isce kodo za telefon in ne PIN/PUK. Kodo za zaklep telefona si ponavadi izberes sam, vse kar ti lahko na servisu naredijo je verjetno kaksen hard reset telefona ali pa ti mogoce lahko celo povedo kodo, ce le ta ni kriptirana v telefonu.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni