www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

VGA to S-video

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mateo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Maj 2009 20:17
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 7:55 pm    Naslov sporočila:  VGA to S-video Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo načrt kabla za VGA to S-video ali pa VGA to SCART?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar tako ne bo šlo.
Eno so jabolka drugo pa hruške, ne gre samo za različne konektorje na eni in drugi strani.
Če na računalniku/prenosniku nimaš s-video ali pa CVBS izhoda (rumen cinch), potrebuješ t.i. scan converter. Izbor je lahko precej širok odvisno od kvalitete, ki jo zahtevaš (consumer/pro/broadcast).
Že dolgo je, odkar sem delal s čim takim, zato je edino ime, ki mi pade na pamet Corioscan, pa še to izgleda, da jih je med tem že nekdo požrl.

Poglej še tale link.

lp, Gašper

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 8:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na dealextreme tak kabel prodajajo za nekaj malega €. Piše da ni nujno da bo delal na vseh računalnikih. Meni ne dela. Lahko ga dobiš po nabavni ceni Smile
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta kabel je za računalnike in sisteme, ki imajo poleg RGB signalov na enem od pinov vga konektorja tudi tv signal. Zadeva je zelo zelo nestandardna. Podobno kot S-video izhodi na grafičnih karticah. Lahko pogledaš tudi na wiki, koliko različnih povezav je. Tudi sam sem imel težave doma, ko mi je na enem sistemu S-video v composite adapter delal, na drugem sem pa moral uporabiti "pravi" S-video priključek (kot je na wikiju).

Za VGA v composite sem pa uporabil AD723. Sem se že hotel naresti TIV in zapreti v škatlico, pa sem dobil drugo matično, ki je poleg onboard VGA imela tudi onboard TVout.

Je še komu zanimiv ta design?

bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Na dealextreme tak kabel prodajajo za nekaj malega €. Piše da ni nujno da bo delal na vseh računalnikih. Meni ne dela. Lahko ga dobiš po nabavni ceni Smile

Shocked Prvič vidim kaj takega (ena-na-ena)!

Še prošnja za Mucka: a bi se ti dalo z multimetrom "pogledat" kako so pini na D-SUB v relaciji z s-video in RCA-jem (kateri pin je tv signal)? Hvala.

lp, Gašper

mateo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Maj 2009 20:17
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a pa se da priklopit LCD ekran na dvd,video rekorder...idt.A obstaja kak adapter za to?
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 23, 2009 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mateo je napisal/a:
a pa se da priklopit LCD ekran na dvd,video rekorder...idt.A obstaja kak adapter za to?

Glede na tole naj bi se dalo.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni