www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri osciloskop?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damjanmi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 15 Jan 2006 19:19
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2009 8:45 pm    Naslov sporočila:  Kateri osciloskop? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Verjetno je bilo napisanih ze veliko besed kateri osciloskop je pravi...vseeno bi vprasal kaj mislite o osciloskopih od owon-a? Osciloskop bi rabil za hobi, delam pa predvsem z mikrokontrolerji.

http://www.owon.com.cn/eng/pdsSeries.asp PDS5022

http://www.owon.com.cn/eng/msoSeries.asp MSO5022 (ta ima se logicni analizator)

LP, Damjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
T42
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2008 21:37
Aktiv.: 0.70
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 4:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo! Si že kaj kupil?

Jaz ogledujem tudi nekaj takega... druge moznosti ste recimo se Uni-trend UT2025B http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=330300054567

al pa Rigol DS1052 / DS1022 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=350155529414

Kaj bom izbral še ne vem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
harpoon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23
Aktiv.: 0.52
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se zanimam za osciloskope RIGOL

Ne vem pa kako bi se odločil

60Mhz 1GS/s

ali

100Mhz 500MS/s

Cena je približno enaka

LP Mare
Nazaj na vrh
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam ne parav prosrečeno Rigolovo kombinacijo 100Mhz in 500MS/s. Če bi danes kupoval bi najbrž raje kupil 60Mhz 1GS/s. Pa po vsej vrjetnosti bi štartal na Textronixa. Ampak to je že druga zgodba.
Nazaj na vrh
T42
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so pa cene Rigola v sloveniji brez ddv Confused

DS5062C (60 MHz, 500 MS/s, barvni zaslon): 440 EUR
DS5102C (100 MHz, 500 MS/s, barvni zaslon): 494 EUR

DS1052E (50 MHz, 1 GS/s, barvni zaslon): 495 EUR
DS1102E (100 MHz, 1 GS/s, barvni zaslon): 635 EUR

DS1022CD (2+16 kan., 25 MHz, 400 MS/s): 575 EUR

Ebay kitajska je precej cenejš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, postnina pa tudi nekaj stane za tako velik paket. Potem ti pa manjka samo se en tecen inspektor na carini, ki ti zavrne posiljko, ker nima CE ali pa kaj podobnega.

Cene pri nas so pac prilagojene trgu, tega pa prakticno ni. Saj to velja za vse produkte, ne samo za osciloskope.

T42
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Ja, postnina pa tudi nekaj stane za tako velik paket.

~30eur
Citiram:
Potem ti pa manjka samo se en tecen inspektor na carini, ki ti zavrne posiljko, ker nima CE ali pa kaj podobnega.

IDENTIČNI produkt kot pri nas. Če se pri nas prodaja na carini ne sme bit tezav. Se vedno prišparaš najmanj 100eur.

Ne prepričujem nobenga kje naj kupuje stvari. Jaz mislim da zase vem.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce je tako, potem je to dobro vedeti.
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Perhan je napisal/a:
Imam ne parav prosrečeno Rigolovo kombinacijo 100Mhz in 500MS/s. Če bi danes kupoval bi najbrž raje kupil 60Mhz 1GS/s. Pa po vsej vrjetnosti bi štartal na Textronixa. Ampak to je že druga zgodba.

Tole kar fantje kupujete so malo dražje igračke..
Textronix to pa že gre, sam je cena takoj čez 2000€ Laughing
Za resno delo je tole trenutno verjetno minimum:
http://si.farnell.com/1650367/test-equipment/product.us0?sku=tektronix-dpo2012
Tale model ima do 1M 'semplov' dolg zapis, bandwidth ni ravno ne vem kaj, ampak za normalno uporabo čisto OK.

LP GJ
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 2:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

T42 je napisal/a:

A si uposteval tudi DDV, ki ti ga bodo nasi zaracunali ? Skupaj z -inami od posredovalnine dalje je tega ponavadi ~30% vrednosti artikla (pri tako velikih verdnostih morda malce manj, pri takih ranga par deset evrov je pa blizje 35%).

Kje si ansel cene za slovenijo ? Jaz sem nasel stran zastopnika, pa sem tako corav, da nikjer ne najdem cenika Sad Zanima me konkretno za serijo DS1000B. Ce cenika v resnici ni, jih bom najbrz kar poklical, vprasam pa za vsak slucaj vseeno Very Happy

T42
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 2:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
T42 je napisal/a:

A si uposteval tudi DDV, ki ti ga bodo nasi zaracunali ? Skupaj z -inami od posredovalnine dalje je tega ponavadi ~30% vrednosti artikla (pri tako velikih verdnostih morda malce manj, pri takih ranga par deset evrov je pa blizje 35%).

Kje si ansel cene za slovenijo ? Jaz sem nasel stran zastopnika, pa sem tako corav, da nikjer ne najdem cenika Sad Zanima me konkretno za serijo DS1000B. Ce cenika v resnici ni, jih bom najbrz kar poklical, vprasam pa za vsak slucaj vseeno Very Happy

Sokrat!
Tudi slovenske cene so brez DDV. Cene sem dobil po mejlu od točno teh, ki si jih linkal. Neglede al primerjaš neto ali bruto cene... razlika ostane, če pa davek lahko še odvedeš pa toliko bolje Smile

Družina DS1000B
DS1064B (60 MHz, barvni zaslon, 2 GS/S): 1.208 EUR
DS1104B (100 MHz, barvni zaslon, 2 GS/S): 1.448 EUR
DS1204B (200 MHz, barvni zaslon, 2 GS/S): 1.680 EUR

Letak je v priponki.

Letak_RIGOL-Avektis_jan2009.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Letak_RIGOL-Avektis_jan2009.pdf
 Velikost datoteke:  216.39 KB
 Downloadano:  38 krat

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepsa hvala !

Ce ima kdo se kaksne izkusnje z njihovimi proizvodi (razen Perhana), kar z besedo na plan Very Happy

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se še jaz pridružujem vprašanju, kako se Rigol izdelki obnesejo v praksi?

Namreč, čisto vse teme na raznih forumih pri nas in tujini o Rigol opremi, so na isto vižo. Vedno nekdo kupuje, en ali par sogovornikov zadevo hvali do obnemoglosti. Ko je nakup končan, pa vse tiho je bilo.

Nikoli nikjer nikogar, ki bi zadeve uporabljal in napisal izkušnje iz prakse tako pluse, kot minuse.

Kaj je vzrok temu, tako super ali tako super zanič roba?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.

Rigolov osciloskop sem imel priložnost sprobati na FE, ko je moj sošolec organiziral skupinski nakup lansko leto spomladi. Mislim, da smo imeli model DS5062C (60 MHz, 500 MS/s, dva vhoda, barvni zaslon). Primerjali smo ga z Agilentovim modelom serije 3000 (100 MHz, 1GS/s, dva vhoda, barvni zaslon). Na papirju je bila razlika v vzorčenju in pasovni širini. V praksi kolikor sem probal je bila edina očitna razlika da je imel Rigol nek svoj OS Agilent pa WinXP. Neke hude razlike nisem opazil v delovanju. Kakor razumem je Rigol firma, ki dela za Agilent serijo 3000 in ima vzporedno še svojo linijo proizvodov.

Fantje pokličite na Avektis pa se zmenite za preiskus.

Za štos malo primerjajte slike osciloskopov Rigolove serije 5000 in Agilentove serije 3000.

LDŽ

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm. ogledi na hitro ne povedo veliko. Zanima me mnenje nekoga, ki napravo uporablja dalj časa.

Kako je s kvaliteto preklopnikov, stabilnost. ko ima naprava nekaj kilometrine za seboj, kako je kaj občutljiva na kakšne kikse, ki se nam vsem dogajajo in take stvari.

Predstavitev, pa naj bo še tako korektna, na take stvari ne odgovori.

Ecdit typo
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni