www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sušilec Gorenje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2017 5:37 pm    Naslov sporočila:  Sušilec Gorenje Odgovori s citatom

Svak me je klical, da mu ne dela grelec na sušilcu in me prosil, če ga bom zamenjal.
Stvar pa je v tem, da sem jaz iz Lj, on pa iz Murske Sobote.
Sicer grem v petek tja ampak ne bi rad šel brez servisnih navodil - sheme, ker kaj pa če je kaj drugega kot grelec.
Ali kdo od vas premore takšno dokumentacijo za sušilni stroj Gorenje D740B in kakšne so izkušnje pri teh strojih (kondenzacijski) - ali crkne grelec, ali (še) kaj drugega?
Hvala vnaprej.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.01
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2017 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večkrat videno da je šel termostat in termična varovalka kot pa grelec...

Narejeno je precej šlampasto.

Termostat dam ponavadi tale:
link

Za razliko od originala se tale vrti v vpetju (original se ne) vendar ni bilo nikoli problema (menjal čez 10) še lepše se da povezavo izvest kot na originalnem, ker vodnik iz grelca pride pod kotom.

Termična varovalka pa tole:
link (verjetno bi se jo našlo tudi na kakšni drugi strani za par centov. Sam sem jih naročil na ebayu že par let nazaj... pojma mimam po kakšni ceni).

Ker ne boš verjel, ampak uradnji servis ne prodaja termostata in termične varovalke (čeprav ponavadi se iztroši samo termostat in ostane sklenjen in pri 206 ° odpihne termično varovalko) ampak samo cel grelec v sestavu za reci in piši 140 €...

Takole te pa material stane 10 € (skupaj z poštninam) in pa 30 min dela da razstaviš, zamenjaš (vse je samo nasajeno na kovinske repke, prekriviš, odstraniš zamenjaš pokriviš nazaj) lepo očistiš grelec (tudi samo kovinski repki) in lepo sestaviš nazaj.

Pri sebi sem tole delal že 2X pa je sušilec star preko 15 let pa še danes po uspešnem poprabilu dela b.p. Drugače bi že dvakrat kupoval nov grelec...

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2017 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, hvala.
Torej te temperature termostata in varovalke veljajo za sušilec; 150°C in 206°C?
In po gabaritih ustrezajo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni