|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gogo007 Neznanec

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 14:55 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:09 pm Naslov sporočila: Elektrostimulator mišic??? |
|
|
Pozdravljeni, zanima me če ima kdo kakšen link, načrt, literaturo,....
Karkoli kar bi mi pomagalo pri izdelavi elektrostimulatorja mišic za dopolnilni športni trening (in ne masažo itd.)
Predvsem me zanima če je kdo že zasledil kaj podobnega, kako vezje,...
Vem da se je na fakulteti za elektrotehniko in na IJS nekaj takega že delalo, vendar ne pridem do podatkov o izdelavi.
Lep pozdrav vsem in upam da mi bo kdo pomagal kaj najt.
gogo
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Revija elektor je pred časom objavila LIMS. Low Impact Muscle Stimulator. Z opombo, da take doma narejene naprave niso prav varne za zdravje. Narejene naprave te vrste pa prodaja topshop (www,topshop,si). Delovanje lahko vidiš na TV med oglasi. Brez napora z pet minutno dnevno uporabo v enem tednu zgubiš 10 kil špeha in pridelaš ravno toliko mišic.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nepravilna uporaba takih aparatov povzroči tudi okvare mišic. Sem jih dosti servisiral in če so špice impulzev prehude ... Zelo važna je sama krivulja impulza. Načrtov pa žal nimam, ti pa povem da in tako preprosto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poišči na Google shemo.Sem to videl shemo za to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
klik
drugače pa
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Varianta z oscilatorjem in pa transformatorjem, ki transformira pravokotne impulze na neko višjo napetost je skrajno neuporabna in (preizkušeno na sebi boleča); nepravilna uporaba lahko privede tudi do elektrolize - hemolize ter razgradnje plazme, kar ima lahko izredno hude posledice, tako da če ne veš v kaj drezaš, raje pusti pri miru. Če se s športom resno ukvarjaš, si nabavi kako bolj profi zadevo, tovrstno eksperimentiranje pa raje odmisli. Sicer pa da ne boš rekel da nihče ne pomaga : http://kisu.tripod.com/
Tega sem tudi sam naredil in je bil občutek kar dober. Dedi ga je uporabljal za "masažo nog"
LP GRJ _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
primer uporabe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Crillin Član

Pridružen-a: Čet 08 Maj 2008 10:52 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.19 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2009 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem teh naprav je tudi v tem da ne bodo nikoli tako učinkovite kot taprave fizične vaje, saj se med stimulacijo ne zadihaš po domače povedano, posledično tudi struktura in gostota mišice ni enaka. Mišica nima enake kapilarnosti kot pa naravno pridobljena. _________________ Crillin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkezmah Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2009 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam profesionalno napravo zaradi sanacije ene poškodbe... Če želiš delati napravo samo zase bi ti predlagal tole: ljudje smo pripravljeni ogromno denarja vreči v svoja prebivališča in jeklene konjičke, ko potrebuješ nekaj zase pa pričneš šparat . Vzemi raje eno testirano profesionalno zadevo (pa še tukaj ni 100 % garancije da ti ne bo škodila), kot da se igraš s svojim zdravjem in si v telo spuščaš slabo nadzorovane električne pulze - ko bo prišlo do poškodbe pa ti 10 x vrednost nove naprave ki je sedaj ne želiš kupiti ne bo oddehtala izgubljenega zdravja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni