|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Elwizz Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2008 17:39 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 2:18 pm Naslov sporočila: Problem pri satelitski anteni |
|
|
Lepo bi prosil za pomoč. Ko najdem satelit hotbird, je dober signal vendar mi ne najde vseh programov, ki so na tem satelitu. A moram kej transporder spreminjat ali sem slabo nastavil krožnik? Hvala za odg. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Premalo podatkov. Kak sprejemnik imaš? Analogni ali digitalen? Če je analogen, potem ne moreš spremljati digitalnih programov. Prav tako ne moreš spremljati kodiranih programov, če nimaš ustrezne kartice. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na lyngsat za spisek programov... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elwizz Član

|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do zadnjega neurja je delalo super. Potem je veter obrnil krožnik. Včeraj sem dašel signal od hot birda 97%. A dela samo 75% programov. Proizvajalec je Infinity.
A moram slučajno naštimat low in hhigh frekvenco, od kere do kere naj skenira? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možni vzroki:
- ali sprejemaš nek drug satelit (recimo Astra) in misliš, da je Hotbird. Transponderji so si med sateliti lahko podobni. Preveri novo skenirane kanale če pripadajo Hotbirdu (Lyngsat.com)
- lahko da ti dela samo en frekvenčni pas v LNBju. Propust vode v LNB, en (od dveh) lokalni oscilator preneha delati ali se mu frekvenca spremeni, ne sprejemaš tega banda, kar pomeni pol kanalov manj. Preveri, če sprejemaš samo transponderje s frekvenco nad ali pod 11,5 GHz.
Citiram: |
A moram slučajno naštimat low in hhigh frekvenco, od kere do kere naj skenira? |
Meje skeniranja? To ponavadi sprejemnik naredi sam. Nastaviti pa moraš pravilni LNB. Samo to si ga že imel, če prav razumem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jah... če ti je veter parabolo zmaknil ti ne preostane drugega kot fino nastavljanje, katero pa brez ustreznega instrumenta težko narediš, še posebej če imaš televizor s sprejemnikom v pritličju in anteno na strehi.
Pokliči instalaterja ki ti jo je montiral in ti bo to popravil v roku pol ure  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elwizz Član

|
Objavljeno: Tor Jul 28, 2009 7:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Sob Avg 01, 2009 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Nič ni treba klicati inštalerja, TV si prinesi ven k anteni in rahlo premikaj krožnik levo in desno. Še prej pa nastavi eno frekvenco iz HB-ja, po možnosti kakšno, ki je ni na Astri in W2. Vse tri satelite, Astro, HB in Eutelsat W2 je enostavno najti, tudi jaz sem v nekaj minutah našel vse tri takoj, ko sem se začel prvič ukvarjati s satelitsko TV. Poskusi, ni nič težkega. Le verikalen nagib imej nastavljen na pribižno 37°, horizontalni nagib (levo in desno) pa nastavljaj, tako da boš glesal indikator signala na TV-ju.
Pa veliko sreče! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni