|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Neper Član

Pridružen-a: Sob 11 Apr 2009 9:51 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:59 pm Naslov sporočila: Kje dobiti lakirano žico za navitja? |
|
|
Lep pozdrav!
Nekaj časa sem iskal po forumu vendar brez uspeha. Zanima me kje kupujete žice za tuljave? Rabil bi par metrov žice različnih premerov za izdelavo lastnih tuljav. Torej navadne lakirane žice. Imajo to mogoče v Elektronabavi? Kakor se spomnim sem tam videl veliko kolutov ampak ne vem zakaj se mi zdi da so to bolj licne.
Najlepša hvala že vnaprej za vso pomoč.
LP, Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako žico imajo v konradu.Cena za najbolj fino(0.05mm,1500m) je 4€.Cena za najbolj debelo(1mm,6m) je 3€. Verjetno se jo dobi kje še ceneje ampak v večjih količinah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najdi kakega mojstra, ki previja motorje, in boš za pivo dobil precej tega  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolute lak žice dobiš marsikje (Elektronabava, Deguro, Mintex...), samo tam se stvari merijo v kg in to verjetno ne rabiš.
Pred precej leti si lak žico lahko kupil na metre v nekaterih trgovinah z materialom za elektroniko, vendar ne vem, če je še kje možno.
Varianta je še lepo poprositi v kakšni elektromehanični delavnici kjer previjajo el. motorje ali izdelujejjo transformatorje, saj gre za zelo majhne količine, če drži navedeno.
Aha pa upam, da imaš nekaj tuljavnikom podobnega, da boš to žico imel kam naviti pred uporabo. Žica zvita v nekakšen kolobar je precej nerodna za uporabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Avg 05, 2009 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot Azrael in gumby imajo po navadi ostanke nekaj metrov žice ki ne morejo porabiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Neper Član

Pridružen-a: Sob 11 Apr 2009 9:51 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 08, 2009 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za nasvete. Žico sem dobil pri gospodu, ki navija transformatorje in tuljave so že navite.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni