|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Čet Okt 13, 2005 2:50 pm Naslov sporočila: Outlook ne more odpreti shrambe |
|
|
Imam outlook 2000, file s pošto pa je postal 2G velik. Ob zagonu outlook javlja, da je baza pokvarjena., verjetno zaradi velikosti, vsaj tako mi je pred časom nekdo razlagal.
Ali lahko rešim pošto?
Ali obstaja kakšen drug program, ki odpre te vrste datoteke?
LP
Stbe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Čet Okt 13, 2005 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstaj. Pri MS se dobi program, ki odpravi to težavo, vendar pa v vsakem primeru nekaj pošte izgubiš. Lahko ti ga pošljem. Pošlji mi svoje podatke na moj e-mail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Okt 13, 2005 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa se: ko bos zacasno usposobil vse skupaj, preveri, ali je tako velka baza morebiti tudi zaradi praznega prostora (= izbrisanih sporocil). Ce je temu tako, uporabi opcijo Compact (compact folder oz. kakorkoli jo M$ ze imenuje), ki se najbrz kje skriva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrezC Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.39
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej preglej disk če so na njem kake napake, če napak ali slabih sektorjev ni ga defragmentiraj, nato poišči če obstaja opcija za strnjevanje map...V najslabšem primeru pa poizkusi dat restore point na kakšen datum ko ti je zadeva še delovala,en podoben primer sem tako že rešil..Obstaja še ena varianta, da poiščeš kak drug mail program (ne od mikrosofta) in probaš pošto uvozit, zdaj na pamet ne vem če kateri uvaža .pst datoteke...Vseeno preveri...Lahko pa probaš na kak drug pc presnet to .pst datoteko in jo uvozit, mogoče bi šlo..Mikrosoft dela sranje, ne bo dolgo ko se bom preselil na linux.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
BrezC je napisal/a: |
...Najprej preglej disk če so na njem kake napake, če napak ali slabih sektorjev ni ga defragmentiraj,... |
Tole z defragmiranjem ni najboljša rešitev. Moram povedati, da sem imel pred kakim mesecem kar "močne" probleme - k sreči sem zadevo rešil.
Na domačem računalniku (Win98-) se je nabralo kar dosti navlake. Želel sem ga malo "očistiti". Sreča, da sem pri takih stvareh vedno previden ter sem si disk pred posegom "zghostal". "Odvečne programe sem odstranil, računalnik rebootal, da sem videl, če je vse ok. Nato sem najprej pognal temeljiti Scan disk nato pa še defrag.
Oboje se je normalno zaključilo. Na računalniku sem potem še delal. A glej ga zlomka sledeči dan ga nisem več "dvignil". Prišel sem sicer v varni zagon a v normalnem zagonu ga nisem spravil k pameti. Očitno je defrag nekaj "zaštrikal" kajti mašina je obvisela, ter nedogled "kopala" po disku. Lučka za disk je gorela neprekinjeno. Scan disk ob ponovnem pregledu ni našel napak. Ni mi preostalo drugega, kot da sem vrnil arhiv. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Vse kar pišete je lahko res ali pa tudi ne. z reševanjem tega problema imam kar nekaj izkušenj, saj sem moral to delati za najmanj 5 naših uporabnikov. Edina rešitev je uporaba programa za takšno reševanje, ki pa ga dobiš direktno pri Microsoftu (seveda so hoteli vedeti kar nekaj stvari..). program dela vredu, res pa je, nekaj pošte izgubiš saj moraš datoteko zmanjšati tako da pade malo pod 2Gb. ko to narediš moraš še obvezno uporabiti program za REPAIR tools, ki pa je vgrajen v office (scanpst.exe)
Vsi drugi načini so neuspešni, saj tako velikega PST ne zna obdelati na noben drug način (uvoz, ...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je Zoran povedal. Outlook 2000 ima bug, da pri PST datoteki, večji od 2GB začne "štrajkati". Datoteko je potrebno zmanjšati z omenjenim programom in pognati repair.
Včasih mi je uspelo Outlook tudi odpreti, tako da sem v njem pobrisal nekaj pošte, ter nato premaknil pravšnje število pošte v arhiv.pst, ki ga ročno skreiraš. Nato kompaktiraš PST, ki se ustrezno zmanjša. Tale druga opcija ne uspe vedno!
Microsoft je ta bug odpravil v naslednji verziji Outlooka. _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam v službi Outlookove baze razdeljene na leta. Vsako leto imam svojo. Tako velikosti niso pretirane imam pa shranjene vso pošto. Če je potrebno se odpre več baz naenkrat in pogledam.
Privzeta baza je majhna že zato, ker imamo poštni predal na strežniku omejen na 70MB ali nekaj podobnega. Zato se mi po preteku 14 dni pošta avtomatsko preseli v arhiv datoteko, ki jo imam za vsako leto svojo. Nisem še imel problema z velikostjo.
(Letošnje leto je že čez 1GB ) _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

|
Objavljeno: Pet Okt 14, 2005 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
HighLang, predvidevam da imaš v službi Exchange. V tem primeru imaš možnost da je pošta na strežniku in ne na lokalu. V tem primeru se na strežniku nastavi kako velik je lahko predal in pri kateri velikost začne opozarjati da se bliža tej velikosti. Tako je uporabnik pravočasno opozorjen na velikost in lahko ukrepa.
Lahko pa nastaviš, da se pošta takoj prenese na lokal in v tem primeru ti nastavitve na strežniku nič ne pomagajo. PST datoteka se nahaja v direktoriju, ki je v osnovi skrit in če ne nastaviš, da ti explorer pokaže tudi skrite direktorije in mape, potem PST datoteke sploh ne vidiš. Outlook 2000 pa ne zna opozoriti da se bliža kritični meji 2Gb, ampak to izveš ko je že prepozno.
Ko sem prvič reševal zadevo sem na MS strani našel navodilo za repair tools in na tretji strani našel opozorilo, da to velja samo za datoteke pod 2Gb, če pa je večja pa je postopek drugačen. Ko sem našel še ta opis sem bil malo presenečen nad postopkom. Opisan je v korakih in 1. (prvi) je: Pokliči microsoft, da ti pošljemo program.
Res so mi ga in stvar je bila rešena - po kakšnih dveh urah, kolikor traja potek (če je v prvo v redu, če ne pač ponoviš).
To sem počel pred cca letom in pol, sedaj pa je download dostopen na linku:
http://support.microsoft.com/kb/296088 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2005 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Zmanjšal sem datoteko na manj kot 2G in šel popravljat z SCANPST, vendar mi le ta javi napako, prej kot zaključi, tako, da si ne morem nič pomagati.
Napaka ki je zapisana v datoteki je:
Microsoft (R) Inbox Repair Tool
Copyright (C) Microsoft Corp 1995-1996. All rights reserved.
**Beginning NDB recovery
**Attempting to open database
**Attempting to validate header
!!Encryption method is invalid 03
!!Problems with rgbReserved:
Index 0 is FF (should be 0)
Index 1 is FF (should be 0)
Index 2 is C0 (should be 0)
**Attempting to validate AMap
**Attempting to validate BBT
**Attempting to validate NBT
**Attempting to validate BBT refcounts
**Attempting to validate header NID high-water marks
**Beginning PST/OST recovery
**Attempting to recover all top-level objects
**Attempting to walk all folders
!!HN (nid=802D) bad signature (bSig=E4, bClientSig=45)
!!TC (nid=802D) missing required column (3001001E)
!!TC (nid=802D) missing required column (36020003)
!!TC (nid=802D) missing required column (36030003)
!!TC (nid=802D) missing required column (360A000B)
!!Folder ("Top of Personal Folders", nid=8022):
Invalid PR_SUBFOLDERS (computed=0, actual=1)
!!HN (nid=808E) bad ibHnpm (ibHnpm=21421, cbPage=8180)
!!HN (nid=808E) bad ibHnpm (ibHnpm=40604, cbPage=2864)
Fatal Error: 80040900
Kaj bi lahko bilo narobe.
LP
Stbe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatan24 Neznanec

Pridružen-a: Sre 21 Okt 2009 21:56 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
I know one nice tool-convert a 2003 pst file into 2000,which works with mails.Software helped me a lot of times for free.Moreover program could convert mailboxes to any format, according to Microsoft Outlook email client. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni