www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

C# kako začeti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 5:50 pm    Naslov sporočila:  C# kako začeti Odgovori s citatom

Naslov je malo butast ampak pove bistvo vsega! Odločil sem se, da se bom naučil še kak jezik za pisanje programov in sem si izbral C#, po priporočlu nekoga, ki se s tem ukvarja. Zanima me še vaše mnenje in sicer sem se zadeve lotil prek videov na strani od visual studia.

Ali se vresnici tako izdeluje programe, kot je pokazano v teh videih (vse poteka v Visual C# programu) ali pa v "beležnici" in se vse piše na roko. Če je ta prinicip v tem programu primeren in ali je pri programih za domačo rabo (vrjetno bo največji projekt, ki ga trenutno vidim, kakšna usb, rs232 , ethernet komunikacija) potek izdelave enak oziroma kakšen je?

Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.54

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programiranje s tovrstnimi orodji je preprostejse, ko enkrat poznas delovanje in pripadajoce knjiznice. Glede na tvoje vprasanje sklepam, da nimas blage veze o programiranju cesarkoli na sodobnih OSih (ki ti pridno zakamuflirajo dostop od periferije s svojimi APIji, obcasno v vecih nivojih), zato je v bistvu nrezpredmetno - ucil se bos iod zacetka in ce cisto vseeno katero orodje izberes. "Samo RS232, USB, ethernet, komunikacija" pomeni toliko razlicnih stvari, da vecina bebckov, ki jih danes firme zaposlujejo, nima pojma o tem.
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse kar poznam je programiranje pic mikrokontrolerjev v Cju! Če sem ok razumel tvoj odgovor se da z tem programom skoraj vse narediti, samo potruditi se je treba!♠
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.54

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako tako Very Happy Z vecino programskih orodij je mogoce narediti skoraj vse, le nastudirati moras njihovo uporabno in spoznati knjiznice. Ker imas kolega, ki ti je to orodje svetoval, ti bo najbrz tudi pomagal preko zacetnih ovir ... torej veselo na delo !

Programiranje MCUjev je zelo dobra osnova, ker ti da potrebni "zicleder", katerega bos rabil tudi tam. V drugo smer gre ponavadi bistveno tezje, ker se uporabniki navadijo samo zlagati legokocke in so potrem razocarani ker njihovo "znanje programiranja" ni pol k. vredno, ko je enkrat res treba prebrati dokumentacijo, so razjasniti vse skupaj (programski tok) in potem aplikacijo izvesti. Druga tezava, s katero se tovrstni bebcki srecujejo, je v tem, da nimajo obcutka ali bo dolocen program tekel hitro ali pocasi oziroma kako narediti nekaj, da bo delovalo optimalno. Ti te izkusnje ze imas, zato sem preprican, da ti ne bo pozrocalo tezav, ce si le razjasnis osnovne koncepte.

pirat113
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 31 Dec 2008 11:26
Aktiv.: 0.03
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kokr sem slišal je c# odlična zadeva. Naj bi bil celo enostaven vendar imam sam nemalo težav s tem.
Nazaj na vrh
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolegi,

Sam se začel programirat v C# relativno pozno brez resnega predznanja. Povprečno (po moji presoji) potrebuješ okoli leta in pol, da koliko toliko dobro programiraš. Zato ne metat puške v koruzo...
Na internetu vam je na voljo brezplačna verzija Visual Studio 2008 express, ki je ZELO dobra stvar. Poskusite. Če ste pristaš Linux distribucij vam je na voljo Mono 2.0, ki podpira C# 3.0 v Linux okolju...
Za začetek pa seveda predlagam kakšen C# tutorial in www.codeproject.com/ ter http://www.c-sharpcorner.com...

Veliko sreče in znanja želim....

Lp,
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 05, 2009 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2009 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi sam programiram v zadnje čase v C#, ker so pač zahteve naročnikov take,
prej sem večinoma programiral v C++

tako je moje mnenje:
- C# je zelo primeren za delo s podatkovnimi bazami
- zelo hitro boš lahko kaj pokazal
- tudi "low level" stvari se da delat, vendar bi tukaj že razmislil o C++
- če boš delal z Visual Studiem, boš tik tak vezan na MS operacijski sistem
- seveda obstaja tudi Mono, samo prenos netrivialnih programov tudi ni trivialen

LP,G
Nazaj na vrh
tmagdi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2009 15:08
Aktiv.: 0.03
Kraj: hotiza

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

po mojih izkušnajh Visual Studio je precej dober program za začet programirat, je pa res da si pol vezan na MS Sad
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.92
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2009 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se pred časom začel učiti C#, pomagal sem si pa z video tutoriali na Microsoftovi MSDN strani. Mimogrede, če se učiš C# nisi omejen samo na MS, ker je C# prekleto podoben Javi in tako lahko brez večjih preglavic napišeš kaj v Javi ali Javascriptu. Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni