|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
flybutter Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 18:44 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.26 Kraj: UIZ
|
Objavljeno: Čet Avg 13, 2009 11:02 pm Naslov sporočila: ugašanje računalnika |
|
|
Na novo sem naložil windows XP in ko hočem inštalirat SP2 se mi po dolčenem času računalnik ugasne (ko prične z inštalacijo) tako da ga sploh ne morem inštalirat.
Mogoče kdo pozna odgovor kaj bi lahko bilo?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Avg 22, 2009 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri, če ti procesor ne pregreva. Če ti, priporočam, da iz računalnika odklopiš vse kable, ga odpreš in prah spihaš s kompresorjem. Nikakor pa ne uporabljaj sesalca, saj ti statična elektrika lahko skuri komponente. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.74 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Avg 22, 2009 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se kakšni driverji stepejo...
Mogoče vklopi več kosov hardvera naenkrat in se napajalnik sesede...
Poskusi z drugim (močnejšim) napajalnikom. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flybutter Član

|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
David2204 je napisal/a: |
Preveri, če ti procesor ne pregreva. Če ti, priporočam, da iz računalnika odklopiš vse kable, ga odpreš in prah spihaš s kompresorjem. Nikakor pa ne uporabljaj sesalca, saj ti statična elektrika lahko skuri komponente. |
Koliko pa se lahko segreje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
capo77 Član

Pridružen-a: Ned 25 Jan 2009 23:20 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.24 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobne tezave sem imel sam par let. Racunalnik je ugasal ob obremenitvah, pa sem sumil virus, procesor, maticno itd. Tudi tukaj so mi poskusali pomagati, pa sem na kuncu ugotovil, da je kriv napajalnik . Lp, K. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flybutter Član

|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sumim napajalnik! V glavnem bom spucal pregledal itd in potem bomo videli.
Hvala, LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.19 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2009 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel prejšni teden isti problem. Napako sem odpravil. Odlomil se je eden od štirih jezičkov, ki pritiskajo hladilnik na procesor, tako da je bil hladilnik na enem koncu malce odmaknjen od procesorja. Sem to popravil pa se mi ne ugaša več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 487 dni