www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čistilna žica za odstr. cina

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 6:10 pm    Naslov sporočila:  Čistilna žica za odstr. cina Odgovori s citatom

Ne vem kako se to reče.Naj me kdo poravi ta naslov.Doma mi je zmanjkalo to žico.Od Mareta sem dobil nekaj metrov kabla.Pa mi je prišlo na misel in sem odstranil izolacijo in oklopljeno žico sem potegnil.Oklopljeno žico sem sem močno raztegnil in zvil v klobčič.dal sem v raztopljeni kolofonij za nekaj časa.Potem sem vzel ven in obesil da se posuši.Tako sem uporabil.1612

IMG_1166.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  571.89 KB
 Pogledana:  18 krat

IMG_1166.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na vrečki artikla piše: Žica za razspajkanje. Po nemško Entlotlitze.
No ja, če ti jo ravno zmanjka že nakako poeksprementiraš, da pa jo sam delaš se mi pa zdi zguba časa in denarja, saj je stvar v trgovini precej poceni.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.60
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Perhan je napisal/a:
Na vrečki artikla piše: Žica za razspajkanje. Po nemško Entlotlitze.
No ja, če ti jo ravno zmanjka že nakako poeksprementiraš, da pa jo sam delaš se mi pa zdi zguba časa in denarja, saj je stvar v trgovini precej poceni.

Res, da je poceni, samo je pa tu tudi nekaj drugega. zadnjič sem v IC-eju kupil tako žico in je bila tako izsušena, da nase ni vezala nič cina in ravno zaradi tega je namakanje v kolofoniji v večini primerov nujno.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 6:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izsušena? Shocked
Sam uporabljam bakreno pletenico od Erse in Conrada in sta popolnoma suhi.

jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz to žico ponavadi pomočim v cinol.
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.60
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žica je bila na otip suha in se mi je to, ker sem jo prvič uporabljal zdelo čudno. Za delo pa sploh ni bila uporabna.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz po žici pred uporabo namažem fluks.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pletenico pogreješ, jo na hitro pomočiš v kolofonijo, in vleče cin bolje kot sesalec Wink
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je kupiti tudi pletenico brez flux-a. Brez dodatkov je (vsaj zame) neuporabna.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.97

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2009 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgoraj na sliki je imo po-kositrana pletenica, ki se ali lota super, ali pa sploh ne

Sam bakreno pletenico pomočim v mast za spajkanje, segrejem (odstranim okside), nato pa na debelo zalijem s kolofonijo.
Včasih je tudi potrebno malce masti, imo je najboljša za odstranjevanje oksidov iz bakrat, kolofonija je super za odstranjevanje oksidov iz cina.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni