www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Yaezu FT 411- težava
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:16 pm    Naslov sporočila:  Yaezu FT 411- težava Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam ročno UKW postajo Yaezu FT 411, ki dolgo časa ni bila
v uporabi. Ko sem jo ponovno poskusil vklopiti ( spomočjo zunanjega napajanja, saj akumulator ne reagira več) sem ugotovil, da je ne morem
spreminjati frekvence. Poskusil sem tudi z "reset-om" a neuspešno.
Ali ima kdo podobno izkušnjo oz. kje naj poiščem pomoč in kje naj kupim
nov akumulator?
Hvala vnaprej za pomoč.

Lep pozdrav,
Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.05
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nov akumulator se pozanimaj v trgovini US-COM v Ljubljani, imajo tudi spletno trgovino, po sliki sodeč zna biti tip baterije BP-160

US-COM

Za ostali ti pa ne morem pomagati, ker meni je omenjena postaja, dokler sem jo imel,delala brez problemov.

lp
uroš

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne bo nič pomagalo, se obrni na uraden servis.
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 6:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na koliko se postavi frekvenca, ko zadevo vklopiš?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo
Postaja se postavi na 549 Mhz (čeravno je 2m), na vrtneje gumba sploh ne reagira, če pa novo frekvenco vnesem preko tipkovnice, mi pa vsako zavrne.
Opazil sem tudi, da se ob poizkusu oddaje na zaslonu prikaše moč oddajnega signala, vendar se rdeča dioda ta TX ne prižge. Predvidevam, na ne oddaja.
Dobil sem tudi nepreverjeno informacijo, da bi naj te postaje imele vgrajeno (prispajkano) baterijo, ki naj bi se izpraznila? Vse ostale nastavitve preko tastatue pa normalno delujejo.
Hvala še enkrat vnaprej za pomoč.

Lep pozdrav, Zvone

Nazadnje urejal/a rok Čet Sep 17, 2009 4:21 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 31, 2009 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rok je napisal/a:
Živijo
Postaja se postavi na 549 Mhz (čeravno je 2m), na vrtneje gumba sploh ne reagira, če pa novo frekvenco vnesem preko tipkovnice, mi pa vsako zavrne.
Opazil sem tudi, da se ob poizkusu oddaje na zaslonu prikaše moč oddajnega signala, vendar se rdeča dioda ta TX ne prižge. Predvidevam, na ne oddaja.
Dobil sem tudi nepreverjeno informacijo, da bi naj te postaje imele vgrajeno (prispajkano) baterijo, ki naj bi se izpraznila? Vse ostale nastavitve preko tastatue pa normalno delujejo.
Hvala še enkrat vnaprej za pomoč.

Lep pozdrav, Zvone

Ja, dobro so ti povedali. Pricini en litij 3V, potem naredi reset. Če ne bo šlo, lahko poiščem, kako.

LP
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2009 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce ne dobis nove baterije lahko staro obnovis pri delkotu. (http://www.delko.si/)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2009 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

powr je napisal/a:
Ce ne dobis nove baterije lahko staro obnovis pri delkotu. (http://www.delko.si/)

Tega pa še nisem videl... Shame on you Govorimo o gumbasti bateriji (Litij), ki je v notranjosti postajice in služi samo za ohranjanje memorije, neke vrste EEPROM.
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2009 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živ
jaz sem prek ebaya iz ZDA dobil dve bateriji FNB-14H (za FT411) 1650mAh (novi!) za 35 US +8€ carine. So NiMh. Ne verjamem da ti v sloveniji za tak denar obnovi-zrihta dva baterijska pack-a...
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2009 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za kenwood th28 (ima 6 celicno nicd baterijo) pride cena obnavljanja menda okoli 20€
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljeno!
Dela je bilo za pol ure, računali so mi pa 30€.Dela kot nova. EPROM se je čisto zbrisal, tako da je bilo potrebno zadevo na novo sprogramirat. Baterijo mi je pa zamenjal nekdanji serviser, ki je v "penziji" že nekaj dni Very Happy.

Hvala za informacije!
Very Happy Mr. Green
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce se je EPROM pobrisal, potem najbrz ni imel nalepke, ali je pa ta zanic. Daj gor neprozorno (opaque) nalepko, da ne bos placeval se enkrat za isto stvar.
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nalepko nisem prepričan če je bila na čipu.
Pomaga pa nalepka iz črnega izolir traku (neprozorno).
Če se lahko zadeva ponovi, potem je EPROM uv zbrisljiv (nisem povsem prepričan). Takoj ko bom imel čas, bom zadevo odprl
in prelepil eprom. Je pa še nekaj: ko je postaja v oddajanju mi priklopljen A meter pokaže 4 A. Ali ni to malo preveč za tak oddajnik? Pričakoval sem 2-3 A.

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja, pa se to: ne bi bilo slabo, ce bi vsebino EPROMa prebral in jo nekam shranil, da jo imas pri roki za vsak slucaj.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi bilo pa zanimivo narediti bazo epromov različnih naprav kar v okviru foruma.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni