www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Programator BlowIT (za at89c2051) - ne programira....

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:21 pm    Naslov sporočila:  Programator BlowIT (za at89c2051) - ne programira.... Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Ker ima doma še nekaj kosov teh mikrokontrolerjev, sem si izdelal enostavni programator BlowIT

BlowIT programator

ker mi tudi popolnoma enostavnega programa ni zapisal v čip (programiram z bascom 8051), sem z osciloskopom ob preverjanju povezav ugotovil, da se signal iz LPT porta na določeni pinih ne spreminja. in sicer:

pin 1 - je stalno na 0V
pin 10 - je stalno na +5V

na ostalin pinih se lepo vidi spreminjanje stanja.

kje naj iščem vzrok? je mogoče v nastavitvah LPT porta? Mogoče skurjeni LPT port?

Sicer mi drug programator naistem LPT portu , ki ga uporabljam za ISP programiranje Atmeg-e deluje brez problemov

lp
uroš

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor preveri nastavitev porta. V navodilih za programator zagotovo pise v kaksnem nacinu mora port delovati, morda ti nimas ustrezno nastavljeno (npr. ce programator zahteva "starinski" SPP nacin, ti pa imas vkljucen ECP ali EPP, bodo problemi).
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2009 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem poizkusil vse načine, ki mi jih bios ponudi, a brez uspeha.

Po natančnem pregledu sem ugotovil, da se pin 1 odziva, vendar so ti impulzi zelo kratki in so slabo vidni, pin 10 pa je vhod.

Če je kdo že naredil ta programator bi bil vesel vsakih informacij, sicer pa kupim programator za programiranje at89c2051

lp
uroš

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni