|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:21 pm Naslov sporočila: Programator BlowIT (za at89c2051) - ne programira.... |
|
|
Pozdravljeni.
Ker ima doma še nekaj kosov teh mikrokontrolerjev, sem si izdelal enostavni programator BlowIT
BlowIT programator
ker mi tudi popolnoma enostavnega programa ni zapisal v čip (programiram z bascom 8051), sem z osciloskopom ob preverjanju povezav ugotovil, da se signal iz LPT porta na določeni pinih ne spreminja. in sicer:
pin 1 - je stalno na 0V
pin 10 - je stalno na +5V
na ostalin pinih se lepo vidi spreminjanje stanja.
kje naj iščem vzrok? je mogoče v nastavitvah LPT porta? Mogoče skurjeni LPT port?
Sicer mi drug programator naistem LPT portu , ki ga uporabljam za ISP programiranje Atmeg-e deluje brez problemov
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor preveri nastavitev porta. V navodilih za programator zagotovo pise v kaksnem nacinu mora port delovati, morda ti nimas ustrezno nastavljeno (npr. ce programator zahteva "starinski" SPP nacin, ti pa imas vkljucen ECP ali EPP, bodo problemi). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Sep 01, 2009 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem poizkusil vse načine, ki mi jih bios ponudi, a brez uspeha.
Po natančnem pregledu sem ugotovil, da se pin 1 odziva, vendar so ti impulzi zelo kratki in so slabo vidni, pin 10 pa je vhod.
Če je kdo že naredil ta programator bi bil vesel vsakih informacij, sicer pa kupim programator za programiranje at89c2051
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni