|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70825.86
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 12:27 am Naslov sporočila: Android |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 1:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nimam kaj preveč izkušenj s tem, vendar bi se seveda vse dalo. Ker verjetno še zmeraj vstrajate na starih mobilcih potem uporabniška izkušnja ni bog ve kaj. Namreč telefoni, ki uporabljajo OS android skoraj vsi od kraja (mogoče kakšna izjema) uporabljajo ARM. Frekvenčni razpon procesorjev se giblje vse tja do 1GHz in več(minimuma ne vem natančno, mogoče nekje 400 naprej). Od tega je tudi odvisno katero verzijo firmwarja se lahko še poganja. Ker pa je open nebi smel biti prevelik problem.
Se mi zdi da razvijalci pretežno uporabljajo emulatorje za testiranje aplikacij. Za začetek imajo tudi na Youtubu nekaj demonstracij o razvoju aplikacij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Okt 14, 2010 7:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se malo igral z androidom, nekaj mini testnih aplikacij sem zagnal kar na emulatorju, ki je del Android SDK-ja, eno sem preizkusil tudi na telefonu. Android je kar v redu stvar, se da hitro kaj narediti, edino kar me moti je, da nimaš direktnega dostopa do hardvera, in bi moral potem pisati aplikacije v dveh nivojih oz. jezikih - uporabniški del v Javi, strojni del pa v C oz C++ (NDK).
Za BeagleBoard že obstaja port, ne vem pa kako dobro deluje, oz. če sploh. Teoretično bi moral delati.
Meni je drugače ljubši Qt/Embedded, mi bolj 'sede'. Pa še poznan SDK (KDE).
Če si Beagleboard šele ogleduješ, imam še en predlog: poišči še FriendlyARM - tega imam jaz ogledanega, ko bom našel čas s tem se igrati.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2012 5:58 am Naslov sporočila: Android in IOIO board |
|
|
Da malce dvignem temo iz naftalina....
Se je kdo že igral z IOIO boardom in androidom?
Zgleda nekaj podobnega kot PoKeys - Borisz, mogoče napišeš še Pokeys library za Basic for Android? _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že kaj novega na temo moje zadnje replike? _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem do sedaj naredil par enostavnih aplikacij za android kar z SDKjem in Eclipseom.
Prva je štoparica za tekmovanje z Lego terenci (merjenje časa od vratic do vratic in skupnega časa, beleženje dotikov, pomaganj, obračanj itd...)
Drugo pa sem naredil kot matematični pripomoček za učenje teles pri matematiki (žena je učiteljica v OŠ in je imela uro, kjer so na tablica učenci "odpirali" telesa v mreže). Tu sem kar malo "zašvical", ker je program narejen v OpenGL ES. Potrebno je bilo definirat različna telesa (vse kombinacije prizme in piramide, 3, 4, 5 in 6 strane, pravilne, enakorobe in raznorobe, ter še platonska telesa - kocka, ikozaeder, dodekaeder....). Vsa telesa je možno rotirat / povečevat / zmanjševat, s klikanjem na posamezne ploskve (oz. na del ploskve - tako da lahko določiš rob, kjer se bo ta ploskev držala ostalega) pa to ploskev "odpreš", tako da na koncu dobiš 2D mrežo telesa.
V C++ (NDK) pa se (še) nisem spuščal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da ti je šola dala kakšen € za vsa ta trud.  _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
@BluPhenix
Ja, valjda, to bo Je pa žena imela tudi nek seminar na to temo, pa je dobila dnevnice
No, program sem naredil "na hitrco", bi se ga dalo še precej izboljšat.
Se je pa šola prijavila na en razpis in zdaj do 20. nov. čakamo na rezultate, mogoče pa dobijo in potem se bo naredila precejšnja nadgradnja tega (učenje matematike s pomočjo tablic za predmetno stopnjo in vadbo doma...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
A tablice jim v šoli dajo? _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
@s55m
Ne, jaz sem jih nekaj zrihtal (sodelujem z eno firmo, kjer smo naredili software za normiranje proizvodnje - tablice za zajem podatkov, windows app. za obdelavo), nekaj jih je delalo na telefonih, pa malo so se poparčkali in je šlo.
Če pa šola dobi ta projekt na razpisu, pa jih bodo kupili za 2-3 razrede. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če jih dobijo v šoli, je to povsem sprejemljivo. Ker pa dvomim, da bo tako, bo to le še en udarec za revnejše, da se bodo pred svojimi otroki počutili res mizerno, ker jim ne morejo privoščiti "učnega" pripomočka. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
DZS bi jih lahko prodajal namesto učbenikov in delovnih zveskov glede na to, da imajo nekaj tega v njihovi trgovini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
@s55m
Saj ne bodo za domov. Šola jih bo imela kot učni pripomoček. Pač namesto na tablo, bodo določene ure speljane s pomočjo tablic. Tako kot imajo sedaj določene ure v računalniški učilnici, kjer delajo z določenimi matematičnimi programi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.64 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
končno tudi sam uspel povezati mojo tablico z računalnikom in namestiti lasten programček. Zanimiva zadeva..le čas bo problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo ena šola zmagala na razpisu, jih bo le ta kupila. Kaj pa ostale?
Cilj šolanja naj bi bil, da imajo vsi naši otroci enake možnosti. Ker so tablice najbrž bodočnost, bi jih morale imeti čisto vse šole, tako, kot imajo table in kredo. V nasprotnem prihaja do razlik in neenakih možnosti.
Bpovsic, saj moj komentar ne leti nate, le jezen sem, ker je med otroci vedno večja razlika tudi s pomočjo šolskega sistema. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni