www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Konektor za programiranje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 4:40 pm    Naslov sporočila:  Konektor za programiranje Odgovori s citatom

Mene pa zanima če ima 5 (ali 6) polni konektor, ki ga predvidimo v vezju za programiranje AVR-ja kakšen privzet ali standardiziran razpored ? Ker sem še bolj začetnik v AVR-jih, bi rad to vedel, ker je zdaj še čas, da "standardiziram" moj kabel in moja vezja. Imam programator od Volka, tako da sem za zdaj uredil vrstni red kar tak, kot je na programatorju enoredni konektor. Sicer je na tem proggy-u dvovrstni konektor za programiranje (enovrstni je za programiranje samega programatorja), ampak kot vidim imajo praktično vsi na vezjih enovrstnega---?

prosim znalce za malo razlage.
Hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljše če uporabiš konektor, kot je narisano tule na strani 51. Glej tistega, ki ima 6 pinov. Enako je uporabil Darko (VolkD) na svojem programatorju.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konektor za programiranje AVR-jev je res tak, toda darko je za programiranje mege na samem programatorju uporabil enoredni konektor...zato me je malce zmedlo. In tudi drugod vidim da ljudje kar pogosto dajejo enorednega na svoja vezja...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko je na programatorju predvidel dva konektorja za programiranje. Enorednega, ki ga verjetno ti uporabljaš in pa 3x2 pina, ki pa je na koncu programatorja, nasproti USB konektorja. V bistvu je 10 pinski s tem da so pini od 1-6 uporabljeni kot programator, 7. pin je prost, 8. in 10. sta masa. 9. pa je "SAVE ME!" pin. Tu je izhod 1MHz, če slučajno zaprogramiraš fuse bite in ti oscilator več ne deluje. V tem primeru ta pin priključiš na pin XTAL1 na AVR-ju in popraviš "fuse bite".

Pazi, da boš pravilno priključil ta konektor na koncu! Pini pri tem konektorju gredo kot pri ostalih "speedy" konektorih "cik-cak".

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja res za programiranje uporabljam enoredni konektor. To pa zato, ker lahko v nekem vezju sprogramiram uC tudi če na vezju ni konektorja. V tem primeru pač samo vtaknem moj konektor v luknjice in ga nagnem postrani, da zagotovim dober stik. V primeru dvorednega bi bilo to precej težje.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AHA...no, torej bo v bistvu najbolje da uporabljam 10-pinski konektor in sem zmagal. Super.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni