|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 19, 2009 11:11 pm Naslov sporočila: profibus analyzer |
|
|
A je kdo ze uporabljal kaksno taksno napravo. Rad bi da je USB povezljiva z PC-jem. Sem sicer brskal po internetu in se najde malo morje tega ampak ce je kdo ze uporabljal kaj taksnega lahko doda kaksno koristno informacijo in nasvet. Dobro bi bilo da ima stvar tudi osciloskop!
Ali se bolj splaca razmisliti kar o kaksnem USB osciloskopu za PC. Gledal sem npr. tole napravico. (samo za primer)
http://www.procentec.com/profitrace2/index.php3
lp _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mletnov Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 20:09 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.11 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljal Siemensov Amprolyzer (software) z Siemens CP5512 kartico (hardware) za logično analizo paketov na ProfiBus-u. Software je zastonj, kartico pa je treba ali kupiti ali pa si jo sposoditi za čas diagnostike (ta kartica se drugače uporablja za programiranje Siemensovih PLCjev).
Tak način pa ne omogoča diagnostike na nižjih nivojih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janiP Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2008 23:00 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ne dela profibus na RS485? To je nekaj podobnega, kot je RS232, samo drugačen transciever. Obstajajo enostavni pretvorniki za COM port.
Rabiš 'samo' še software, da ti dešifrira profibus protokol. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mletnov Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 20:09 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.11 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, je 485, hitrosti pa niso ravno PC-COM-u prijazne Vsaj primerki ki sem jih srečal so tekli večinoma od 1,5Mbit/s do 12Mbit/s |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam problem, da iz neznanega vzroka izpadajo profibus slavi, ter se po izklopu napajanja znova vzpostavijo. in to naključni. Z siemensovo softwarsko diagnostiko si ne moreš preveč pomagati, z analognim osciloskopom pa se ne da videt bistva signala
Pa bi lahko s tem amprolyzerjem odkril kakšno napako v signalu. Signal se z številom profibus slave-ov spreminja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mletnov Član

|
Objavljeno: Sre Maj 06, 2009 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Z Amprolyzerjem bi v principu lahko odkril natančen trenutek, ko določen slave "izpade" in preveril kaj se je takrat sploh pošiljalo po vodilu. V kolikor bi to povzročali kakšni defektni paketi, bi na tak način prišel bliže vzroku. V primeru, da gre za kakšne električne težave, bo pa to malo težje s takim orodjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Sre Maj 06, 2009 6:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Včasih pomaga da razdreš kakšen konektor in priviješ vijake ker pride do oksidacije pa te to lahko za... Z Amprolyzer-jem vidiš kdaj se dogaja z podatki. _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alan Neznanec

Pridružen-a: Tor 09 Jun 2009 15:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jun 09, 2009 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Jaz pri delu uporabljam Profitrace. Super stvar, poleg tega, da lahko gledaš signal (osciloskop) omogoča še za vsak slave prikaz napetosti (bargraph) tako, da točno veš kje je težava (padec napetosti za mestom napake). Full dobro je tudi da podpira DPV0 in DPV1 diagnostiko in en kup statistik. Za vsak node lahko konfiguriraš tudi branje in pisanje podatkov iz/v njega. Profitrace lahko tudi konfiguriraš kot master na mreži (uvoziti je potrebno GSD-je pa slave prav tako skonfigururati). To je izredno praktično, če moraš commissioning profibus networka naredit pa še ni masterja nikjer.
Dodatno ima Profitrace še en priboljšek in sicer Profibus PA konverter, tako, da ga lahko priklopiš in izvajaš diagnostiko tudi na PA mreži.
Kar se tiče topologije mreže ima sicer to funkcijo, ampak je zanesljiva samo, če je Profibus izveden v skladu s Profibus priporočili (ne Siemens profibus handbook).
Jaz mislim, da je Profitrace trenutno najboljši Profibus analizator in ga toplo priporočam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 10, 2009 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
A je to tale stvar?
http://www.profitrace.ch/
Lp! _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alan Neznanec

Pridružen-a: Tor 09 Jun 2009 15:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jun 10, 2009 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Ja tole je ta stvar. Po moje je pametno nabavit vsaj Troubleshooting
Toolkit Ultra Plus, če ne potrebuješ Profibus PA vmesnika (pa itak ga ja možno posebej kupiti).
Malo sem pogledal cene za to v evropi, pa se mi zdi, da se ga bolj splača v austriji nabaviti kot pa v švici, vsaj pri trenutnem tečaju.
LP,
Alan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Koliko pa je cena tega sistema Profitrace? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni